Cele mai bune agenţii de babysitting

De Stela Moisescu pe 22 noiembrie 2009

Vin Sărbătorile sau pur şi simplu joburile vă ocupă tot timpul. Aşadar, aveţi nevoie de bona perfectă pentru cel mic. Iată ofertele celor mai bune agenţii de recrutare şi plasare a bonelor.
Am stat de vorbă cu reprezentanţii a cinci agenţii de babysitting din Capitală. Află care sunt avantajele fiecărei agenţii, cum se realizează procesul de recrutare şi plasare a bonei într-o familie, precum şi care sunt tarifele percepute.

Agenţiile de babysitting îţi oferă servicii variate: de la babysitting câteva ore pe săptămână, până la bone ce lucrează full time sau guvernante, care se ocupă şi de educarea copilului.

Preţurile variază în funcţie servicii. În cazul bonelor de ocazie plata se face în funcţie de numărul de ore lucrate, în timp ce bonele angajate cu normă întreagă primesc un salariu fix pe lună.

Dacă te decizi să angajezi o bonă cu program full time, vei plăti un salariu lunar bonei şi vei mai achita la început un comision agenţiei.

1. Agenţia Mary Poppins

Avantaje: Agenţia Mary Poppins a acumulat până în prezent peste şapte ani de experienţă şi este una dintre veteranele agenţiilor de babysitting din România.

„Pachetele de servicii oferite de Agenţia Mary Poppins sunt astfel concepute încât să permită părinţilor realizarea unui proces de selecţie cât mai eficient şi satisfăcător, fără ca aceştia să fie puşi sub presiunea timpului sau a numărului de candidaţi pe care îi pot intervieva”, spune Cătălina Trandafir, Director al agenţiei. Această practică este valabilă atât la prima alegere a unei bone, cât şi la o eventuală cerere de înlocuire.

Agenţia verifică reuşita procesului de recrutare, precum şi cel de plasare a bonei în sânul unei familii, efectuând vizite supriză, ori de câte ori părinţii le solicită.

Recrutarea bonei:
În vederea înscrierii în baza de date a Agenţiei, se realizează o evaluare a trecutului profesional, a cunoştinţelor din domeniul îngrijirii copilului, urmate de o analiză a personalităţii candidatei. Prin testare psihologică se determină personalitatea bonei, dar şi compatibilitatea cu familia angajatoare.

În funcţie de criteriile de recrutare  solicitate de părinţi, procesul de selecţie se finalizează avându-se în vedere experienţa bonei, referinţele de la locurile de muncă anterioare şi cunoştinţele dobândite în domeniul îngrijirii copilului.
Plasarea bonei în familie:

În marea majoritate a cazurilor, părinţii găsesc o bonă într-un interval mediu de  două săptămâni, însă sunt şi situaţii când găsirea unei bone se realizează într-o zi sau într-o lună.

Preţuri: La finalizarea procesului de recrutare, agenţia percepe  plata unui comision de 85%  (plus TVA) din salariul negociat între familia angajatoare şi candidatul ales. În cazul bonelor de ocazie tariful variază între 15 şi 22 RON/oră.

Contact: www.marypoppins.ro

2. Agenţia Blu

Avantaje: Agenţia Blu este una dintre cele mai vechi agenţii din România, având şapte ani de activitate în spate.

„Agenţia plasează bone şi la nivel hotelier. Avem contracte cu câteva hoteluri din Capitală şi astfel putem veni în ajutorul celor care stau în Bucureşti o perioadă scurtă de timp”, spune Ruxandra Mihai, manager general al agenţiei.

Recrutarea bonei: Procesul de recrutare al bonelor include mai multe etape eliminatorii. Se are în vedere experienţa bonei în lucrul cu cei mici, profilul ei psihologic, dar şi viaţa ei socială şi de familie.

„Multe persoane aplică pentru jobul de bonă din considerente financiare şi sunt de părere că fişa postului este sub nivelul lor de pregătire. În urma unui interviu condus de un psiholog, alegem persoane care să fie pasionate de lucrul cu copiii”, spune Ruxandra Mihai.

Testarea pshologică este una riguroasă şi pune accentul, printre altele, şi pe copilăria candidatei.

Plasarea bonei în familie
diferă în funcţie de solicitările clientului. Dacă acesta este presat de timp, o cerere se poate soluţiona şi într-o zi.

Preţuri: Pentru bonele angajate ocazional tariful variază între 10 şi 100 RON/oră, în funcţie de solicitări. De exemplu, în timpul sărbătorilor sau în weekend tariful este mai mare decât într-o după-amiază din timpul săptămânii. Agenţia percepe şi o taxă minimă de colaborare de 100 RON.

Oferta Blu pentru o bonă full time este variată. Poţi opta pentru diferite pachete, comisionul agenţiei pornind de la 75% din salariu net al bonei.

Contact: www.blu.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani