Cel mai scump condiment din lume se cultivă în Caraș-Severin. Costă 100 de lei gramul | Divertisment | Unica.ro

Cel mai scump condiment din lume se cultivă în Caraș-Severin. Costă 100 de lei gramul

Un belgian stabilit de 13 ani în România câștigă bani frumoși din ”aurul roșu” – așa este denumit șofranul, cel mai scump condiment din lume. 

Vincent de Busson era militar în armată belgiană, dar provine dintr-o familie de agricultori. De când a venit la noi în țară a crescut vaci de lapte, apoi a cultivat legume, iar din 2013 are și o plantație de șofran, care îi aduce venituri de 22.000 euro pe hectar.

Conform digi24.ro, Vincent a adus bulbii de șofran din Belgia și și-a încercat norocul pe 200 de metri pătrați. Acum are nu mai puțin de 4000 de metri pătrați și vinde șofranul cu 110 lei pe gram în România.

Foto: expressdebanat.ro

”Motivul principal pentru care am ales cultura de șofran este pentru că am căutat o cultură cu valoare de profit mare. Un al motiv pentru care am ales cultura de șofran este costul de transport relativ mic față de valoarea mărfii”, a declarat Vincent pentru digi24.ro.

El vinde șofran și în Belgia, cu 28 de euro gramul.

Ca să ajungă aici, însă, a fost nevoit să facă o investiție serioasă. Primii bulbi au costat 17.000 de euro. Acum Vincent vinde chiar el bulbi, ca să ajute și alți agricultori din România.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: