Cea mai importantă regulă atunci când folosești prezervativul ca metodă de contracepție

De Dana-Ruxandra Panghe pe 21 aprilie 2017
Prezervativul este una dintre cele mai sigure și mai utilizate metode de contracepție din lume, însă e important să știi care e momentul din care trebuie să începi să îl folosești.

Citește și: Cât de eficiente sunt exact spermicidele ca metodă contraceptivă?

Prezervativul este una dintre cele mai utilizate metode contraceptive în întreaga lume și este important să rămână așa. Motivul? El reprezintă singura metodă care protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală (BTS) și care împiedică răspândirea acestora.

Când e important să folosești prezervativul

Singura condiție este să fie folosit încă dinainte ca zonele genitale ale partenerilor să se atingă, recomandă dr.Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialist al campaniei de informare și educare pe teme de contracepție și viață sexuală, Planifică Neprevăzutul. Cu toate acestea, sunt foarte frecvente cazurile în care prezervativul alunecă sau se rupe în timpul actului sexual sau în care el este găurit înainte de utilizare.

Citește și: Cât de sigură este metoda retragerii?

Ce se poate întâmpla dacă prezervativul se rupe

Studiile arată că unul din trei cupluri care au folosit prezervativul au avut parte de cel puțin o situație în care acesta a eșuat. În aceste cazuri, prezervativul nu numai că își pierde efectul în fața BTS-urilor, ci lasă și calea liberă pentru o posibilă sarcină neplanificată. Dacă prezervativul dă greș, soluția pentru evitarea sarcinii este pilula de a doua zi. O găsești la farmacie și ai 72 de ore pentru a o folosi.

Foto: 123rf

Povestea neștiută din viața Petrei Kvitova, cea care a detronat-o pe Simona Halep în clasamentul WTA

Povestea neștiută din viața Petrei Kvitova, cea care a detronat-o pe Simona Halep în clasamentul WTA