Ce vedete preferă vedetele?

De Cristina Popa pe 23 decembrie 2009

Mihai Bendeac, Alina Sorescu, Mirela Zeţa, Crina Abrudan şi Gianina Corondan sunt doar câteva dintre vedetele care au răspuns la o întrebare simplă: „Care este vedeta ta preferată?”.
Cu toate că în lumea show-biz-ului competiţia şi implicit rivalitatea sunt aspecte sine-qua-non, unii oameni cu notorietate sunt capabili să aprecieze talentul şi munca unor colegi de branşă.

Unica.ro a stat de vorbă cu câteva dintre persoanele publice de la noi, în încercarea de a afla pe cine admiră ce mai mult dintre vedetele din România şi ce anume le motivează alegerea făcută.

Pe langă o specificare nominală, răspunsurile lui Mihai Bendeac, Alina Sorescu, Mirela Zeţa sau ale Crinei Abrudan au dezvaluit involuntar şi definiţia termenului de „vedetă”, eliminând personajele din valul de nonvalori care, în ziua de astăzi, acced fără efort la statutul de star.

Mihai Bendeac

„Vedeta mea preferată este Ilie Năstase. Alegerea nu este foarte grea fiindcă, în principiu, România are 5 vedete mari şi late: Năstase, Nadia, Hagi, Dracula şi Ceauşescu. Cum ultimii doi nu sunt disponibili momentan, aleg din cei trei rămaşi, evident, Nastase. Asta pentru că, faţă de Hagi şi Nadia, Ilie are boemia şi umorul necesare unui star carismatic. Eu prin vedetă înţeleg o personalitate recunoscută world-wide. Greşesc?”

Alina Sorescu

„Angela Gheorghiu… a plecat din Adjud şi a ajuns să merite cu adevărat titulatura de vedetă, şi încă la nivel internaţional. O admir pentru tenacitatea sa şi pentru puterea de a se dedica muzicii. O lume întreagă o aplaudă, e la picioarele ei, dar Angela Gheorghiu nu uită că e româncă, promovându-şi ţara de origine mai bine decât orice alt ambasador.”

Gianina Corondan

„Depinde ce se înţelege prin vedetă. Pentru mine Dorina Chiriac este un artist în adevăratul sens al cuvântului. Am văzut-o în foarte multe spectacole şi indiferemt dacă acţiunea acestuia trena, ea era ca o lumina… ea salva ceea ce nu mergea tocmai bine pe scenă.”

Mirela Zeţa

„Olga Tudorache este personalitatea pe care o admir. O forţă şi un uriaş izvor de bucurie.”

Crina Abrudan

„Gabriela Vrânceau Firea. De ce? Pentru că este o persoană despre care cred că a reuşit să realizeze în viaţă tot ceea ce şi-ar putea dori o femeie. Are o carieră de invidiat şi o familie extraordinară. A ştiut să îşi dedice timpul împlinirii pe plan profesional, dar în acelaşi timp a reuşit să îşi întemeieze şi o familie. Este o femeie pe care nu trebuie să o invidiezi, dar care merită să fie luată drept model, pentru că se pot învăţa multe din tot ceea ce face. Ne întâlnim în fiecare seară în Antena1. Ajunge la redacţie după o zi în care s-a împărţit între redacţiile unor publicaţii, dar, cu toate acestea, are încă foarte multă energie pentru emisiunea Ştirea Zilei.”

Albertina Ionescu

„Academician Mugur Constantin Isărescu, Preşedinte al Consiliului de administraţie şi guvernator al BNR…  pentru că are viziune strategică, pentru că este inteligent şi calculat… şi pentru că nu este inconştient.”

Mihai Constantin

„Vedeta mea preferată este Victor Rebengiuc. De ce? Pentru că nu îl cunosc personal şi în consecinţă pot proiecta asupra sa imaginea pe care mi-o doresc.
Altfel suntem cu toţii oameni, cu metehne şi stări diverse. Dar mi-a creat de fiecare dată impresii la superlativ când l-am văzut pe scenă sau în film. Iar în apariţiile sale publice, altele decât cele actoriceşti, este un avocat al bunului simţ şi un reprezentant al unei conştiinţe civice cu care teroretic suntem cu toţii de acord, dar prea leneşi sau  „ocupaţi” ca să şi luptăm pentru punerea ei în practică.

Privirile ni s-au iîntâlnit o singură dată, în studenţia mea, când l-am întâlnit pe culoarele ATF-ului (unde el era rector, iar eu în vizită). Se plimba agale, îngândurat şi cu mâinile împreunate la spate. L-am salutat şi mi-a răspuns zâmbind din ochi.

Pentru talentul, maiestria şi bunătatea pe care le văd în Victor Rebengiuc, „chapeau!”

Paula Chirilă

„Am mai multe vedete preferate, însă dacă trebuie să imi opresc numărătoarea la unu, am să-l menţionez pe Răzvan Mazilu. Un om care s-a dedicat dansului contemporan, aducândul la rang de artă în spectacole de teatru… adevărate capodopere.”

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"