Ce trebuie să faci iarna, dacă porți lentile de contact

De Unica.ro pe 20 decembrie 2017

Sezonul rece nu vine la pachet doar cu scăderea sistemului imunitar și cu predispoziția la răceli sau viroze. Atunci când temperaturile din termometre scad prea mult, trebuie să te protejezi mai mult ca oricând și trebuie să ai grijă la mai multe detalii, ca să îți menții corpul sănătos cât mai mult timp și să păstrezi medicii la distanță.

Știi deja că trebuie să îți hidratezi pielea și părul cu creme și măști, că e indicat să adaugi în meniul zilnic câteva suplimente naturale care să te întărească și să îți dea energie și să bei mai multe lichide, eventual calde. Dar și ochii tăi au nevoie de o atenție sporită din partea ta în timpul iernii, mai ales dacă porți lentile de contact. Cum poți să te asiguri că nu vei întâmpina probleme, chiar dacă afară sunt, zile la rând, numai temperaturi cu minus? Ține cont de sfaturile de mai jos.

Folosește produse care ți se potrivesc

Poți începe să ai grijă de ochii tăi iarna folosind lentilele care ți se potrivesc. O vizită la medicul oftalmolog, dacă nu știi exact ce dioptrii ți s-ar potrivi, pentru a corecta vederea, va fi suficientă pentru următoarea perioadă, ca să nu îți deteriorezi vederea. Medicul îți va face o serie de investigații și te va îndruma către cele mai bune lentile de contact. Vederea ta va fi, astfel, corectată și te vei putea bucura de confortul de a nu mai purta ochelari de vedere, care iarna poate deveni un chin. Cu ochelarii la ochi, de câte ori vei intra de afară într-o încăpere încălzită, va trebuie să aștepți să se dezaburească, în vreme ce un set de lentile de contact nu va avea nevoie de adaptare la o temperatură diferită.

Hidratează bine ochii

Nu numai gerul sau vântul pot usca globul ocular, ci și căldura din casă sau din biroul în care lucrezi. Va fi nevoie să folosești picături care să-ți hidrateze ochii ca să nu simți o jenă, în perioada rece a anului. Găsește picăturile care ți se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, după ce ai vorbit, desigur, cu oftalmologul în care ai încredere. Ele te vor scăpa și de eventualele iritații ale ochilor, care pot apărea atunci când vântul suflă prea tare. Vei avea ochii mereu limpezi și îndeajuns de hidratați, chiar și după multe ore petrecute lângă un monitor de computer. În funcție de tipul picăturilor pe care alegi să le folosești, le poți folosi și înainte de culcare, mai ales dacă porți lentile care nu se scot noaptea.

Protejează-te

Frigul nu afectează doar pielea în mod direct, ci și ochii, așa că obișnuiește-te să porți ochelari de soare și iarna, mai ales că reflexia luminii pe zăpadă este mult mai puternică decât lumina solară din timpul verii. Dacă nu a nins și e destul de înnorat afară, alege să porți o șapcă sau o căciulă cu cozoroc, care să oprească acțiunea directă a vântului asupra ochilor tăi. Încearcă, totuși, să eviți ieșirile afară atunci când vremea nu este foarte prietenoasă.

Nu există contraindicații în ceea ce privește purtarea lentilelor de contact iarna, ci doar recomandările de mai sus. Ai grijă de sănătatea ochilor tăi, mai ales în sezonul rece!

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"