Ce se va întâmpla imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Codul care va declanșa totul

Mai târziu sau mai devreme, Regina Marii Britanii va muri, iar autoritățile britanice pare să se fi gândit deja la fiecare detaliu în parte. Există un cod și un protocol chiar și într-o astfel de situație tristă, iar oamenii din administrație trebuie să îl respecte întru totul.

Citește și – De ce Regina Elisabeta a II-a nu își serbează niciodată ziua de naștere

Anunțarea morții Reginei va fi un subiect delicat și va provoca tristețe în rândul simpatizanților monarhiei, așa că această veste trebuie dată publicității într-un mod aparte.

Cel care va face anunțul va fi Sir Christopher Geidt, secretarul Casei Regale, și îl va anunța pe primul-ministru folosind cuvinte codate, cum ar fi „Podul Londrei a căzut”, printr-o linie telefonică securizată. De asemenea, și ceilalți oficiali se vor anunța între ei, folosind același cod.

Următorul pas este ca prim-ministrul să informeze 15 guverne în care Regina este suverană, inclusiv Canada, Australia, Bahamas și Belize.

Cel mai probabil, în ultimele ore de viață, Regina va fi vizitată de medicul ei gastroenterolog, profesorul Huw Thomas, care va restricționa accesul în camera monarhului și care va decide ce informații vor fi făcute publice. Apoi, vor urma serii de evenimente atent planificate asupra modului în care moartea șefului statului va fi tratată în presă și comunicată poporului.

Vor fi 12 zile de doliu național, iar înmormântarea va avea loc la Westminster Abbey, la 12 zile de la deces.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh, are 90 de ani, dintre care 65 i-a petrecut la tronul Marii Britanii.

Citește și – De ce membrii Casei Regale nu au nume de familie

Foto – Northfoto

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Stiri pe scurt

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: