Ce parte a foliei de aluminiu este mai potrivită pentru gătit sau împachetat

De Adina Radu pe 21 august 2017
Cu siguranță, din casa unei gospodine nu lipsește foaia de copt și folia de aluminiu. Folia de aluminiu este folosită la împachetare și la gătit.

Te-ai gândit vreodată de ce preferi doar o anumită față (parte) a foliei de aluminiu atunci când alegi să o folosești? De ce faci această alegere? Crezi că o parte este mai bună, mai utilă, mai potrivită ca cealaltă față? De ce folosești ori partea mai lucioasă, ori mai mată a foliei de aluminiu?

Tot ce trebuie să știi este că nu există o față greșită a foliei de aluminiu.

Cele două fețe ale foliei de aluminiu sunt doar un rezultat al procesului de confecționare. Pentru a face folie de aluminiu, producătorii topesc aluminiu și apoi îl răcesc în formă de felii. Feliile se trec prin laminor, până ajung la dimensiunea foliei alimentare pe care o ai acasă.

Uneori, folia ajunge atât de subțire că se rupe, așa că trebuie să fie reintrodusă în laminor. Unele foi ajung să se suprapună și sunt separate de către muncitori. Rezultă astfel două foi cu două fețe. Fața care a fost mai aproape de laminor va fi cea lucioasă, iar cea care a fost aproape de cealaltă față devine mată.

Revenind la întrebarea inițială, folia de aluminiu este făcută din același material, așa că textura și proprietășile sale nu se schimbă, deci chiar nu contează ce față alegi când folosești folia de aluminiu.

Sursa foto 123rf

Citește și Top 5 alimente pe care nu trebuie să le ții în folie de plastic

Citește și Super-truc! Ce se întâmplă dacă învelești coada unei banane în folie alimentară

Lidia Buble, dezvăluiri din copilărie: "Mi se părea ceva anormal să adorm fără să iau bătaie"

Lidia Buble, dezvăluiri din copilărie: "Mi se părea ceva anormal să adorm fără să iau bătaie"