Ai visat că faci sex cu un coleg de serviciu? Ce înseamnă acest lucru!

De Amelia Matei pe
Visezi mult? Chiar dacă nu-ți dai seama, conform psihologilor se pare că faci asta de cel puțin cinci ori pe noapte. Și nu neapărat... frumos. Studiile arată că un procent cuprins între 50 și 80 la sută dintre adulți au vise despre locul de muncă. Unii că întârzie, alții că nu se pot ridica la așteptările șefilor sau poate că fac sex cu un coleg  de serviciu.

”Să ai vise despre serviciu este un lucru cât se poate de obișnuit”, susține expertul în vise Lauri Quinn Loewenberg, autorul cărții ”Dream on It: Unlock Your Dreams, Change Your Life”.

”Explicația este aceea că serviciul face parte din viața noastră în stare de veghe și face parte din identitatea noastră”, a adăugat el.

Printre cele mai frecvente vise legate de serviciu, susține același specialist, se numără și o partidă de sex cu un coleg de la birou. Acest vis poate fi destul de stânjenitor și confuz pentru cel care l-a avut, mai ales în cazul în care nu simte nici o atracție fizică față de obiectul pasiunii din vis.

Astfel, dacă este vorba despre un colegă/coleg de care nu ești atras/ă, potrivit lui Loewenberg, atunci înseamnă că este vorba despre un proiect sau obiectiv pe care trebuie să îl realizați împreună, iar tu te gândești încontinuu la acest lucru. De asemenea, o altă semnificație mai poate fi aceea că persoana respectivă are ceva: trăsătură de caracter, aptitudine, funcție, pe care tu ai dori să le posezi.

Dacă în vis este vorba despre șeful/șefa ta, psihologul Ian Wallace, autorul cărții ”The Top 100 Dreams”, această fantezie poate fi corespondentul unei idei pe care nu ești conștient/ă și încerci să-ți găsești puterea de a o aplica.

Ai întârziat la muncă

”Ah! Iar am ajuns târziu la serviciu! Să vezi ce-mi face șeful”, îți spui. Dar te trezești și îți dai seama că a fost un coșmar. De altfel, un astfel de vis populează nopțile majorității persoanelor aflate în câmpul muncii.

De data aceasta semnificația imaginilor din timpul reveriei poate coincide cu realitatea. Fie un reușești niciodată să ajungi la timp la birou, fie întârzii mereu cu deadline-ul. Conform lui Loewenberg, acest vis este un semn clar că simți că ratezi oportunitățile menite să te împlinească în carieră sau nu reușești să îți atingi obiectivele pe care ți le-ai trasat în profesia ta.

Ești goală la birou

Te-ai visat în costumul Evei la job și o stare de panică te-a încercat? Noroc că te-ai trezit și ai scăpat de stările de anxietate și jenă care te cuprinseseră. Ian Wallace consideră că acest tip de închipuire semnifică faptul că simți vulnerabilă la serviciu sau simți că ești expusă. De asemenea, te gândești și la modul în care te percep restul colegilor.

Blocată în lift

În cazul în care te-ai ”trezit” blocată în lift, se pare că ești îngrijorată de direcția în care o ia cariera ta. Liftul reprezintă, potrivit lui Loewenberg, abilitatea de a progresa în meseria noastră. Dacă nu urcă ușor, acest lucru reflectă teama ta că nu progresezi așa cum ar trebui.

Foto: 123rf.com

 

Prince și Paris nu sunt copiii biologici ai lui Michael Jackson

Prince și Paris nu sunt copiii biologici ai lui Michael Jackson