Ce funcționează și ce nu în lupta cu celulita

De Unica.ro pe 19 iulie 2018

Genetica spune că peste 85% dintre femei sunt predispuse la celulită, din cauza structurii arhitecturale a lobulilor de grăsime de sub piele. Acel aspect vălurit al pielii, care apare „matlasată“ ne face, în cele mai multe cazuri, să ne simțim nesigure pe noi. Iată două metode prin care poți ameliora celulita, dar și doi posibili factori care îi pot cauza apariția:

Masajul regulat combate celulita

Creează-ți obiceiul de a-ți efectua un masaj cu efect anticelulitic de mai multe ori pe săptămână, după duș. Prin masaj, vei topi grăsimea și diminuezi aspectul de coajă de portocală al pielii. Poți folosi o cupă de masaj și mai ales o cremă cu efect anticelulitic, pentru a stimula micro-circulația de sub stratul fin al pielii, dar și sistemul limfatic.

Tehnologia cu infraroșii înfrânge celulita

În cazul celulitei instalată de câțiva ani și care a devenit mai vizibilă, dureroasă și fibroasă specialiștii în estetică și dermatologie recomandă combinații de tehnologii avansate, cum ar fi vacuumul profesional, aparatele cu ultrasunete și laserele cu infraroșii. Acestea au scopul de a sparge celulele și de a elibera blocurile de grăsime, dar și de a-ți recăpăta tonusul pielii.

Excesele alimentare stârnesc celulita

Mâncarea gătită cu sare rafinată (care este extrem de acidă și elimină mineralele din organism, deshidratându-l), alimentele de tip fast-food care abundă în estrogeni, pâinea albă, băuturile carbogazoase, dulciurile – toate acestea sunt factori care provoacă apariția celulitei și o agravează pe cea existentă. Păstrează un regim alimentar corect și cât mai sănătos posibil!

Hidratarea insuficientă

Există studii publicate care demonstrează că un minim de trei litri de apă pe zi ajută în cinci săptămâni pielea să arate mai luminoasă și să își păstreze elasticitatea naturală. Mai mult, lămâile ajută la detoxifiere, susținând corpul să elimine toxinele care provoacă celulita și retenția de apă. Deci nu uita să bei măcar opt pahare de apă zilnic.

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton