Ce este lichidul albicios din paharul de iaurt. De ce nu ar trebui să-l arunci

De câte ori te-a enervat lichidul acela alburiu când ai deschis un pahar de iaurt? Ce este lichidul albicios care se adună la suprafața iaurtului?

Fenomenul se numește separarea zerului și se întâmplă când structura gelatinoasă a iaurtului devine instabilă. Iaurtul se strânge și forțează zerul afară, de aceea îl găsești la suprafață.

Unele companii adaugă stabilizatori în iaurt pentru a preveni separarea zerului. Iaurturile care formează zer nu conțin stabilizatori.

Zerul este inofensiv, chiar dacă nu-ți place gustul. Este un produs natural. Este una dintre cele două proteine din lapte. Nu trebuie să-l arunci! Zerul este important pentru cei care îți doresc creșterea masei musculare și pentru cei care vor să-și îmbunătățească imunitatea.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci zerul cu iaurtul și poți beneficia atât de beneficiile iaurtului, cât și de cele ale zerului.

În timpul producției de lapte sau de brânză, zerul este separat. Cea mai mare parte din zer este eliminată. O singură fabrică de producție lactate separă mii de litri de zer zilnic.

Sursa foto 123rf

Citește și Dieta cu iaurt și cartofi. Slăbești 5 kilograme în 3 zile

Citește și Lucruri pe care le poți face cu iaurt

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: