Ce e dragostea?

De Raluca Hagiu pe 20 ianuarie 2010

Dragostea este precum ciocolata. Niciodată nu primeşti prea multă. O vrei fără să ai nevoie de explicaţii logice. Îţi face ochi dulci, o savurezi, îţi lasă un gust plăcut…
… indiferent de momentulîn care intri în contact cu ea. Sigur, există mai multe feluri de ciocolată. Aşa cum există mai multe feluri de dragoste.

Ciocolata cu lapte – e atât de bună încât nu are nevoie de poleială ca să te facă s-o iubeşti.

Ciocolata cu piper – îţi incită papilele gustative instantaneu, dar aşa cum te aprinde, aşa te şi stinge. Ciocolata aerată – mult zgomot pentru nimic şi altele…

De altfel, autorii cărţii „De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile se uită în oglindă”, Allan şi Barbara Pease, spun că această tentaţie dulce are un efect foarte asemănător asupra corpului tău cu cel pe care îl are îndrăgosteala.

E irezistibilă. Energizantă. Euforică.

Ce e dragostea?Fie vorba între noi, singura diferenţă  dintre cele două – pe care o poţi vedea cu ochiul liber la un moment dat – este că una îngraşă, cealaltă slăbeşte.

Dar e clar, amândouă te fac să visezi… Uneori visezi cu ochii deschişi cu faţa la gigantul proiector de vise cu numele IMAX.

S-a întâmplat când ai fost la filmul „Avatar” al lui James Cameron, cel mai aşteptat, scump şi tehnologizat film al sezonului. O fantezie care a costat 500 de milioane de dolari şi a fost stocată pe un petabyte (un milion de gigabytes) de memorie digitală.

Ca să ai o imagine mai clară… pentru a crea şi a scunfunda Titanicul – da, da, filmul acela cu 11 Oscaruri, acelaşi James Cameron a avut nevoie de 2000 de gigabytes, de 500 de ori mai puţin spaţiu decât pentru „Avatar”, iar laptopul la care scriu acest text are vreo 70 de gigabytes şi… nu mai are rost să facem calculele).

Însă dincolo de efectele speciale pentru care regizorul a aşteptat 12 ani ca să le pună în practică, pelicula 3D te poartă, o dată cu povestea fiinţelor albastre, într-o lume imaginară, a cărui idilă imposibilă te fascinează.

Am încercat să aflăm de ce ne lăsăm vrăjite, la nesfârşit, de iluzorii, problematice sau fantasmagorice poveşti de dragoste din filme – deşi recunosc că mi-a rămas în minte vorba unei prietene care spune că noi suntem imposibili, nu iubirile sau visele noastre… Dacă visul tău e să porţi o rochie de prinţesă la nuntă, caut-o în paginile de special mariaj şi împlineşte-ţi dorinţa. Dacă te numeri printre cele care sar peste paginile cu rochiile de mireasă, citeşte articolul în care intrăm în mintea bărbaţilor care fug de căsătorie (să ştii măcar, mai alergi cu el sau te faci că te legi la şireturi?).

Iar dacă nici una dintre cele două variante nu este potrivită pentru tine, înseamnă  că a venit momentul să-ţi cumperi o cutie de ciocolată.

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional