Cât de satisfăcător este sexul fără orgasm

De Stela Moisescu pe 23 iulie 2010

Orgasmul are un rol important, iar lipsa lui afectează relaţia de cuplu pe termen lung, susţin specialiştii. Indiferent că-i vezi sau nu farmecul, sexul fără orgasm…
… are consecinţe despre care îţi vorbesc doi psihologi intervievaţi. Tot ei te învaţă ce poţi face pentru a avea orgasm cu iubitul, iar sfaturile lor te vor convinge că cel mai erogen organ este creierul!

„Decât să îţi spui că şi sexul fără orgasm este satisfăcător, mai bine te întrebi de ce nu poţi avea orgasm”, precizează psihologul Sorina Vrană. Potrivit specialistului, te privezi de un sex mult satisfăcător aşa. Psihologul Sorina Vrană consideră că este importantă egalitatea în dormitor, iar o gândire de genul „dacă eu nu pot să am orgasm, măcar el să fie fericit” te ajunge din urmă mai devreme sau mai târziu.

Satisfacţia adusă de sexul fără orgasm păleşte în timp!

Lipsa orgasmului are efecte negative pe termen lung! Multe femei nu au orgasm pentru că pun plăcerea partenerului pe primul loc. De mici suntem învăţate să punem nevoile celorlalţi mai presus de ale noastre. Un astfel de altruism se naşte  frustrări. „Din poziţia de victimă, care se sacrifică, femeia devine persecutor când îi reproşează partenerului că doar el se simte bine”, precizează psihologul Sorina Vrană.

Femeile care s-au convins însă că le este suficientă contopirea emoţională din timpul sexului, în mod paradoxal, pot suferi anumite blocaje emoţionale. Dacă nu le identifică, se creează tensiuni în cuplu, ale căror cauze aparent nu pot fi indentificate. Poţi avea impresia că nu îl mai suporţi pe iubitul tău, te simţi irascibilă şi cel mai mic lucru te scoate din sărite. De aici şi binecunoscuta vorbă din popor…

Orgasmul este ca o răsplată, în viziunea psihologului Jeni Chiriac. „El reprezintă o finalitate, şi fizică şi psihologică, iar lipsa lui aduce pe termen lung stări depresive sau chiar destrămarea relaţiei”, pe lângă fluctuaţiile de dispoziţie amintite.

Chiriac admite că sexul fără orgasm poate fi satisfăcător, dar doar pe termen scurt. „Corpul eliberează endorfine şi în timpul sexului, nu doar în timpul orgasmului, aşa că simţim o împlinire sufletească şi afectivă.” Această stare trebuie însă dezvoltată şi în plan fizic, prin prezenţa orgasmului. Altfel, pe termen lung, acea satisfacţie mentală păleşte, iar sexul, lipsit şi de plăcerea fizică, tinde să devină o corvoadă. De aceea, există atâtea căsnicii în care partidele de sex se răresc drastic.

Aşadar, oricât de satisfăcător ţi se pare acum sexul fără orgasm, trebuie să te gândeşti că te privezi de ceva mai bun, iar pe termen lung această satisfacţie mentală nu îţi mai mai fi suficientă, după cum explică psihologii.

Află de la specialişti cum poţi avea orgasm pe a doua pagina.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"