Carpaccio de somon fume

De Bianca Dumitriu pe 18 decembrie 2009

Celebru în restaurantele din Franţa, elegant şi servit cu vin demisec rafinat, carpaccio cu somon fume devine antreul numărul unu pentru cina festivă de Revelion.

Pe langă numeroasele proprietăţi benefice pentru sănătate pe care le are somonul, o salată din carpaccio de somon va satisface întodeauna şi cele mai pretenţioase gusturi.

Aşadar, dacă vrei să te simţi răsfăţată la cumpăna dintre ani, urmează reţeta  propusă de unica.ro pentru o seară de neuitat!

Ingrediente


– aproximativ 150 g de somon fume feliat
– 3 roşii 
– mărar verde sau uscat
– icre negre
– gogoşar sau ardei roşu copt în oţet
– un ou fiert tare
– ceapă roşie
– ulei masline
– sare
– piper

Mod de preparare


Pentru început, pune fileurile de somon la congelat timp de 20 de minute pentru a putea apoi sa îl tai în felii cât mai subţiri.

Taie roşiile în jumătate şi rade-le fin, fără coajă, iar apoi pune peste ele ulei de măsline, sare şi piper.

Pune amestecul pe un platou întins, şi aşează ceapa tăiată foarte fin în cubuleţe peste amestec. Unge feliile de somon afumat cu ulei şi aşează-le cu mare grijă peste conţinutul platoului.

Presară mărarul tocat mărunt, icrele negre şi un decor de gogoşari în mijloc.

La final, rade oul fiert deasupra pentru un aspect fresh. După, se acoperă cu un film plastic şi se dă la rece două ore. Se poate servi şi cu salată verde.

Timp de preparare:  aproximativ 2 ore
Buget estimativ:  25 ron
Calorii: 200 de calorii/ per porţie

Tip: www.grilledsalmon.net

Foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară