Care sunt timpii de digestie pentru fiecare aliment în parte

Timpul de digestie al alimentelor consumate poate contribui sau, dimpotrivă, poate dăuna procesului de slăbire. Organismul se folosește de o serie de procese mecanice și biochimice pentru a transforma alimentele și pentru a absorbi substanțele nutritive din ele, iar acest aspect variază de la o persoană la alta.

Ca să fie complet digerate, alimentele au nevoie de timp, însă nu toate alimentele se digeră la fel de ușor. Cu cât digestia este mai rapidă, cu atât tu te vei simți mai bine, fără să ai crampe digestive sau să te simți cu burta plină mult timp după ce ai luat masa.

Iată are sunt timpii de digestie pentru fiecare aliment în parte:

tabel-alimente

Sfaturi pentru îmbunătățirea digestiei:

Fă-ți timp pentru micul dejun: Masa de dimineață este obligatorie și este recomandat să consumi fructe și iaurturi bogate în probiotice, care să faciliteze digestia.

Mănâncă la ore regulate: Nutriționiștii spun că o rutină alimentară are un efect regulator asupra sistemului digestiv.

Alege un mod sănătos de preparare a hranei: Pentru a imbunatati digestia trebuie limitat consumul de grăsimi! Mâncărurile cu un conţinut ridicat de lipide încetinesc procesul digestiv şi încarcă organismul de toxine.

Mănâncă porții mai mici: Supraalimentarea constituie principal cauză a indigestiei. Oprește-te din mâncat înainte să te simți sătul deoarece creierul transmite semnale de sațietate la 10 minute după ce suntem plini.

Mestecă încet: Sistemul digestiv nu este destinat digestiei bucăților mari, motiv pentru care apare disconfortul digestiv.

Nu mânca la ore târzii: Organismul funcționează mai lent la orele târzii și nu există suficiente enzime digestive pentru a digera hrana, iar alementele nedigerate rămân în stomac și te vor incomoda în timpul somnului.

Citește și – Cum să combini corect alimentele ca să ai o digestie bună

Citește și – Alimente care provoacă indigestie

Foto – Shutterstock

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: