Ce i-au cerut Moşului copiii bolnavi de leucemie

De Erika Chivu, pe

Ionuţ are 12 ani şi medicul lui spune că nu va trăi până la Crăciun. Suferă de leucemie şi este deja la a treia recădere. Nadia Ulmeanu, asistenta şefă de la secţia de Pediatrie a spitalului Fundeni, a ţinut neapărat ca Moşul să vină mai devreme la Ionuţ. I-a făcut rost, numai ea ştie cum, de o maşinuţă cu telecomandă pe care băiatul i-a cerut-o lui Moş Crăciun. Pentru prima dată după mult timp, Ionuţ s-a ridicat din pat şi a ieşit în holul spitalului ca să se joace.

Moşul a reuşit să îndeplinească dorinţa unui copil grav bolnav, dar mai sunt şi alţii care aşteaptă cu nerăbdare dimineaţa de Crăciun. Din păcate, cei mai mulţi vor fi dezamăgiţi pentru că Moşul va trebui să cumpere mai întâi medicamente şi mâncare. Abia apoi se poate gândi la dorinţele celor mici.

Copiii bolnavi rămân totuşi copii, aşa că au aceleaşi preocupări şi dorinte ca toţi micuţii de vârsta lor. Ei nu cer sănătate sau linişte, ci vor jucării sau electronice pentru că majoritatea sunt prea mici ca să-şi dea seama ce înseamnă leucemia şi ce pericol îi paşte.

Alexandra este în clasa a doua şi îşi doreşte de la Moşul o păpuşă bebeluş. „Moşule, te mai rog ca toţi copiii de aici din spital să se facă bine şi să fim cu toţii sănătoşi”, se încheie scrisoarea Alexandrei.

Amalia îşi doreşte tot un bebeluş, o sacoşă plină cu dulciuri şi un urs mare din pluş. David, un băieţel de şase ani, îşi doreşte dulciuri şi jucării lego.

La şapte ani, Claudiu este pasionat de olărit şi îşi doreşte o jucărie „Roata Olarului”. Acum este în remisie completă, se simte foarte bine şi s-ar putea juca oricât cu ea.

Alex scrie: „Cu ocazia sărbătorilor te-aş ruga să-mi aduci un tren mare pe şine şi o minge de fotbal”.

Băieţii mai mari, cum sunt Radu şi Mihai îşi doresc laptopuri, aşa cum au văzut la colegii lor de şcoală şi telefoane, ca să poată vorbi mai des cu cei de acasă.

La 17 ani, Marian este aproape adult şi înţelege mai bine ce înseamnă boala lui. Se va mulţumi cu orice îi aduce Moşul. Tot ce-şi doreşte este sănătatea. „Dragă Moşule, vreau multă sănătate şi putere să trec cu bine peste această cumpănă grea din viaţa mea. Vreau să trăiesc, să ma bucur de copilăria mea, alături de fraţii mei şi de mama mea.”   

Citeşte scrisorile copiilor către Moş Crăciun!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!