Cafeaua pe care o bei îţi reflectă personalitatea

De Stela Moisescu pe 09 februarie 2010

În timp ce apeşi butonul „Cappuccino” al automatului de cafea poţi emite mesaje criptate pentru cei din jurul tău. Cafeaua ta preferată ce îţi îndulceşte dimineţile…
… spune multe despre personalitatea ta. 

Doi experţi în limbajul non-verbal, Judi James şi James Moore, dezvăluie în cartea „The you code” felul în care preferinţa pentru un tip de cafea descifrează ce fel de angajat eşti, cum stai cu respectul de sine sau cu viaţa sexuală.

Iată şapte tipuri de cafea şi trăsăturile de personalitate pe care le indică!

1. Espresso

Se pare că acest tip de cafea este echivalentul ţigării fără filtru în viziunea autorilor.

Băutorii de espresso tind să aibă schimbări de dispoziţie aşa că ai şanse să-i prinzi pe picior greşit. Sunt dedicaţi carierei şi ţintesc către poziţii de conducere. Îşi trasează ţeluri multe, dar uşoare şi lucrează eficient într-un ritm alert.

Cel mai mult detestă prostia şi sunt adepţii nopţilor pierdute, chiar dacă trag ponoasele a doua zi. Aşa că nu se vor feri de aventură în toiul nopţii la gândul că-i trezeşte ceasul deşteptător a doua zi. Oricum, pot conta pe efectul espresso-ului de dimineaţă.

2. Cafeaua neagră

Oarecum evident este că băutorii cafelei simple, fără frişcă sau îndulcitori, au un stil de viaţă minimalist şi pragmatic. Întotdeauna găsesc calea cea mai scurtă către destinaţie. Sunt în general tăcuţi, dar au explozii de extrovertism. Leagă prietenii cu greu, dar oferă multe atunci când se dau pe brazdă.

3. Cafeaua cu lapte

Sunt precupaţi de propria înfăţişare şi să fie plăcuţi de cei din jur aşa că uneori acţiunile lor au scopul precis de a-şi face publicitate pozitivă. Un şef care bea cafea cu lapte nu va folosi tonul autoritar pentru a se impune, ci va alege calea paşnică, poate chiar copilăroasă.

Luând o băutură tare şi transformând-o într-una „pentru copii”, autorii susţin că băutorii de cafea cu lapte vor să pară maturi şi stăpâni pe situaţie, dar au o doză pronunţată de imaturitate.

4. Cappuccino

Băutorii de cappucino sunt firi optimiste şi extrovertite. Plictisiţi de detalii, aceştia văd partea plină a paharului, chiar dacă el conţine băutura preferată.

Aşa cum se delectează cu aromele diferite de cappuccino, ei pun accent pe senzaţiile fizice în dormitor. Băutorii de cappucino sunt firi extrem de sexuale, care se plictisesc repede alături de un partener lipsit de imaginaţie.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani