Sandra Bullock, cea mai bună actriţă

De Nicoleta Galeteanu pe 25 ianuarie 2010

Decernarea premiilor Screen Actors Guild (SAG), la numai o săptămâna după împărţirea Globurilor de Aur, a risipit orice dubiu cu privire la câştigătorii premiilor Oscar din acest an.
Norocoşii deţinători ai trofeelor de aur au urcat din nou sâmbătă seară la pupitrul de premiere, de această dată pe scena amplasată în Shrine Exposition Center din Los Angeles.  
 
Astfel, lista câştigătorilor la Oscar este mai clară ca oricând. Coincidenţa de gusturi de la toate cele trei mari evenimente cinematografice care au deschis anul – Globurile de Aur, premiile Critics Choice şi SAG Awards – a făcut ca fericiţii câştigători ai festivalurilor precedente să îşi completeze colecţia de trofee.

Sandra Bullock, cea mai bună actriţăSandra Bullock („The Blind Side”), Jeff Bridges („Crazy Heart”), Mo’Nique („Precisous”) şi Christoph Waltz („Inglourious Basterds”) devin principalii favoriţi la festivitatea premiilor Oscar din luna martie.

Bullock şi-a pregătit şi un discurs, pe care l-a adresat soţului ei, Jesse James, căruia i-a apreciat fidelitatea de-a lungul căsătoriei lor.

„Te îmbraci în toate aceste costume şi stai la masă cu oameni pe care nu-i cunoşti. Te las cu ei şi tu te întorci de acolo cu adresa de e-mail a lui… Morgan Freeman! Nu ştiu cum reuşeşti.”
 
Totodată, aceasta a ţinut să-şi exprime şi modestia în faţa actorilor din sală… „Aş fi mai degrabă o animatoare sau o chelneriţă… sau un renovator de case înainte de a mă considera o actriţă, pentru că niciodată nu am crezut că am fost suficient de bună”, a adăugat aceasta.   

Sandra Bullock, cea mai bună actriţă
La categoria serialelor-dramă, Julianna Margulies („The Good Wife”) şi Michael C. Hall („Dexter”) au fost recunoscuţi şi aici că fiind cei mai buni actori. 

Protagonistul din „Dexter”, care se află sub tratament pentru cancer, a declarat că aceste aprecieri pentru munca lui îi transmit energie pozitivă.

Acesta a apărut la ceremonie cu acelaşi fes pe cap ca şi la Globurile de Aur, în ciuda ironiilor jurnaliştilor „neinformaţi” făcute pe seama acestuia.  

Din miniseriile de televiziune, Drew Barrymore („Grey Gardens”) şi Kevin Bacon („Taking Chance”) au fost, la rândul lor, recompensaţi cu câte o statuetă SAG.  

Din breaslă actorilor de comedie, Alec Baldwin („30 Rock”) a fost şi aici votat ca fiind cel mai bun, alături de colega sa din serial, Tina Fey, cea din urmă nominalizare fiind singura diferenţa faţă de aprecierile juriului de la Globurile de Aur, unde trofeul i-a revenit lui Toni Collette din serialul „United States of Tara”.
 
„Mad Men” a fost premiat pentru „cel mai bun serial de televiziune – dramă”, „Glee”, pentru „cel mai bun serial – comedie/musical”, iar premiul pentru „cea mai bună distribuţie” i-a revenit lui Quentin Tarantino pentru pelicula „Inglorious Basterds”, un comepetitor acerb în topul încasărilor de anul trecut.

Screen Actors Guild premiază, în fiecare an, şi cascadoriile. Astfel, „Star Trek” este câştigătorul cu „cele mai bune cascadorii dintr-un film”, iar serialul „24” a fost premiat la categoria seriale.

Totodată, în cadrul galei de decernare a premiilor SAG, actriţa americană Betty White, starul serialului de televiziune „Golden Girls”, a primit premiul pentru întreaga carieră.

Foto: NorthFoto

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie