Brânză marinată în ulei de masline

Brânză marinată este un deliciu la îndemâna oricui îi place să încerce ceva nou. Marinarea brânzei în ulei nu este doar o manieră de conservare foarte eficientă , este şi o modalitate de a îmbogăţi gustul…
gustul brânzei cu diverse arome. Prin marinarea în ulei, brânză căpăta nu doar o aromă deosebită, ci primeşte şi o textură aparte.

Pe lângă brânzeturile obişnuite din lapte, brânza tofu este foarte potrivită pentru marinare pentru că uleiul îi da consistenţă care îi lipseşte din cauza aportului mic de grăsimi.

Vom porni de la o reţetă de bază, din care vă puteţi inspira, iar mai apoi puteţi să experimentaţi cu diverse combinaţii de condimente şi arome. Iată reţeta:

Feta marinată în ulei cu rozmarin

Ingrediente:

1 lămâie mare, 500 g de brânză feta (tăiată în bucăţele de 2,5 cm), 4 căţei de usturoi (decojiţi şi tăiaţi feliuţe), 2 linguri de funze de rozmarin, 500 ml de ulei de măsline extra-virgin, 500 ml de ulei de măsline, sare şi piper, pâine prăjită pentru servire

Mod de preparare:

Spălaţi şi uscaţi un borcan de 1,5 litri sau două de 750 ml, care se închide ermetic. Cu un cuţit pentru decojirea cartofilor, tăiaţi coajă lămâii în bucăţele.
Puneţi în straturi bucăţile de brânză feta, coajă de lămâie, usturoiul şi rozmarinul în borcan sau borcane.

Combinaţi cele două tipuri de ulei, sare şi piper (după gust) într-un recipient, apoi turnaţi peste brânză din borcan(-e), până ce această este complet acoperită. Acoperiţi ermetic borcanul sau borcanele.

Lăsaţi la frigider pentru cel puţin o săptămână pentru a se amestecă aromele. Brânza marinată se serveşte cu pâine prăjită sau cu pâine care are o crustă crocantă. O mai puteţi încerca şi în combinaţie cu salate, bruschete, sandvişuri.

Pornind de la această reţetă, puteţi adauga (sau înlocui cu) alte ierburi aromatice: oregano, busuioc, mărar, măsline, cimbru mărunţit, câteva boabe de piper, ardei iute roşu, boabe de muştar, în funcţie de gusturile dvs. De asemenea, puteţi încerca cu diferite tipuri de brânză, de la caş, până la brânză cu mucegai sau tofu. Puteţi să daţi frâu liber imaginaţiei şi să folosiţi ingredientele care va plac cel mai mult.  

Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Culinar
Vă recomandăm: