„Bărbatul de la gară” de Jennifer Johnston

De Unica.ro pe 08 decembrie 2009

Romanul „Bărbatul de la gară” a fost ecranizat în 1992 de Michael Whyte, avându-i ca protagonişti pe Julie Christie şi Donald Sutherland.

Într-o Irlandă a contrastelor, bucolică şi violentă în acelaşi timp, Roger, erou de război ale cărui cicatrici nu sunt toate vizibile, şi Helen, pictoriţă a cărei viaţă părea să se fi oprit în loc, descoperă iubirea, speranţa şi a doua şansă la fericire.

Le Monde scria despre autoarea romanului, Jennifer Johnston, că „reuşeşte să creeze, prin tuşe discrete, o atmosferă plină de tensiune emoţională”, iar The Times a apreciat romanul ca fiind „O scriitură elegantă şi personaje portretizate subtil, schiţate pe hârtie de o mână sigură.”

„Bărbatul de la gară” (The Railway Station Man, 1984), ca majoritatea cărţilor lui Jennifer Johnston, reflectă preocuparea constantă a autoarei pentru felul în care familiile, echilibrul interior şi relaţiile afective ale acestora sunt afectate de tragediile istoriei.

Jennifer Johnston, născută în 1930 în Dublin, este una dintre cele mai importante voci ale literaturii irlandeze actuale.

Romanul a apărut la Humanitas Fiction
Colecţia Raftul Denisei
Traducere din engleză de Antoaneta Ralian
Nr. de pagini: 232
Preţ: 25 lei

Participă şi tu la Concursul Humanitas şi Humanitas Fiction pe forumul Unica.ro!
Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital