Avertisment ANM: Ciclonul polar „Olaf” ajunge în România. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că ciclonul polar Olaf va ajunge duminică, 19 noiembrie, în România și se așteaptă temperaturi scăzute în perioada imediat următoare.

Începând de sâmbătă noapte, precipitațiile se vor transforma în ninsoare  în regiunile centrale, nordice şi nord-estice, în timp ce la munte va ninge. Vântul va prinde din nou putere în sudul şi estul ţării precum şi la munte.

Pe timpul zilei vor fi 2-3 grade în nordul țării și în partea de sud, sud-est vor fi 7-8 grade. În schimb, săptămâna viitoare, noaptea, temperaturile vor deveni negative pe timpul nopții, vor coborî ușor sub zero grade, anunță meteorologii.

De asemenea, Olaf ar putea interacționa cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului și are o masă de aer cald.

Cele două cicloane vor avea traiectorii diferite. Olaf va pătrunde din nord, nord-vest, iar Numa din sud, sud-est, Numa va veni cu precipitații sub formă de ploaie și aer mai călduț, iar Olaf va determina temperaturi mai scăzute și transformarea ploilor în ninsori. La întâlnirea lor asta se va întâmpla.

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Stiri pe scurt
Vă recomandăm: