Aventurile de-o noapte sunt inofensive

De Stela Moisescu pe 10 decembrie 2009

Aventurile de-o noapte nu ne afectează nici psihic, nici emoţional. Se presupune că activitatea sexuală, în rândul tinerilor, realizată la întâmplare duce la o instabilitate emoţională.
Această teorie a fost infirmată de rezultatele unui studiu potrivit căruia aventurile de-o noapte sunt inofensive, singurele riscuri fiind cele de ordin fizic şi social.
 
La această concluzie s-a ajuns în urma intervievării a 1300 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, activi din punct de vedere sexual. În cadrul studiului s-a cercetat atât sexualitatea subiecţilor, cât şi starea lor emoţională.

Astfel, pentru 20% dintre ei cea mai recentă partidă de sex a fost cu un partener ocazional, în timp ce 80% au făcut sex cu un partener stabil. În urma cercetărilor nu s-au depistat diferenţe mari între starea psihică şi emoţională a celor două categorii de tineri.

În cadrul studiului numărul bărbaţilor implicaţi în relaţii sexuale pasagere este dublu faţă de cel al femeilor.

Rezultatele acestui studiu se opun unor alte studii asemănotoare.

Unul dintre ele demonstrează faptul că adolescenţii care şi-au început viaţa sexuală cu un partener de ocazie sunt mai predispuşi să aibă o depresie.

Un altul arată că femeile care fac sex ocazional raportează mai multe semne de depresie decât bărbaţii cu acelaşi stil de viaţă sexuală.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"