„Avatar”, o noua premieră 3D la Cinema City Cotroceni

De Nicoleta Galeteanu pe 14 decembrie 2009

Cel mai aşteptat film al anului, „Avatar”, regizat de James Cameron, cel care a câştigat premiul Oscar pentru regia filmului „Titanic”, îşi anunţa premiera pe 18 decembrie…
… 2009, la Cinema City Cotroceni.
 
Cinefilii pasionaţi de proiecţiile 3D vor putea să vizioneze pelicula pe cel mai mare ecran din lume, Imax, filmul fiind redimensionat şi prelucrat digital pentru o calitate mai mare a imaginii şi a sunetului.  
 
Prin intermediul noului sau film, Avatar”, James Cameron îi transpune pe spectatori într-o lume spectaculoasă, care depăşeşte graniţele imaginaţiei.

Eroul principal porneşte fără voie într-o călătorie de explorare şi autodescoperire, care îi aduce în cale o dragoste neaşteptată, şi poartă o luptă eroică pentru salvarea unei civilizaţii. Filmul, conceput în urmă cu 14 ani, şi realizat pe parcursul a mai mult de 4 ani, redefineste experienţa cinematografică şi creează o poveste captivanta şi sensibilă.

Imax DMR este un proces revoluţionar de conversie a filmelor standard, în urma căruia personajele par să se desprindă din ecran, iar spectatorul este plasat în mijlocul poveştii, transformând filmul convenţional într-o experienţă reală.
 
În plus, că un element de noutate, filmul va fi subtitrat în limba română, şi nu dublat, aşa cum sunt de obicei peliculele Imax.
 
Potrivit reprezentanţilor Citivas Global România, costul conversiei unei producţii din formatul tradiţional în format Imax 3D variază între 1,5 şi 5 milioane de dolari, în funcţie de lungimea peliculei şi complexitatea acţiunii.  

Filmul, distribuit în România de Odeon Cineplex, companie care reprezintă studiourile 20th Century Fox şi MGM Home Entertainment Division, este prima producţie de mare amploare de la Hollywood care va rula în format Imax 3D în România.  
 
Cinema City Cotroceni, din incinta AFI Palace Cotroceni MegaFun, cuprinde 21 de săli de cinema şi dispune de peste 4.200 de locuri.  
 
Cinema City deţine o reţea de 69 de cinematografe multiplex, cu 650 săli, în ţări precum Israel, Polonia, Cehia, Ungaria şi Bulgaria.
 
 
 
 

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"