Zodiacul pieilor roşii: Vezi ce animal sacru eşti

De Diana Zagrean pe

 

Castor (20 aprilie – 20 mai)

Castorul este iubitor de apă, jucăuş şi foarte bine organizat. Lucrează bine în echipă şi nu se lasă până nu termină un proiect. Castorul era văzut ca un arhitect al lumii animalelor de către indieni, care respectă şi acum animalul pentr digurile impresionante pe care le ridică pe râuri.

Căprioară (21 mai – 20 iunie)

Delicată şi uşor temătoare, căprioara este un animal pe care indienii îl vânau, fără a fi lipsiţi de respect. Se spune că un tânăr indian era considerat bărbat abia după ce reuşea să rpindă singur o căprioară. El trebuia să îi curme viaţa rapid, ca să nu chinuie animalul şi apoi să o ajute să treacă în lumea zeilor, printr-o rugăciune de mulţumire.

Ciocănitoarea (21 iunie – 21 iulie)

Ciocănitoarea este o pasăre simbol pentru pieile roşii. Ea lucrează zi şi noapte pentru puii ei, căutând insecte în scoarţa copacilor. Deşi nu cântă frumos, ca o privighetoare, ea are un penaj sclipitor şi este respectată pentru zelul cu care îşi caută hrana.

Somon (22 iulie – 21 august)

Rapid şi alunecos, somonul este un peşte foarte iubit în America şi peste tot în lume. Indienii se temeau să pescuiască somonul în plin sezon de împerechere, deoarece atunci pădurea se umplea de urşi grizzly. Jucăuşi din fire şi foarte senzuali, cei născuţi sub semnul somonului au mereu aliaţi puternici.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3