Vitamine pentru energie când ai stări de oboseală

De Diana Zagrean, pe
Fie că nu ai combătut cu succes astenia de primăvară, fie că ești la dietă pentru costumul de baie și nu consumi destule fructe și legume, organismul tău are nevoie de vitamine pentru oboseală, fizică sau psihică.

Vitamine pentru energie

Înainte de a te apuca să iei vitamine pentru oboseală, trebuie să identifici cauza lipsei tale de energie. Nu numai că vitaminele nu-ți garantează eliminarea oboselii, în funcție de cauza ei, dar unele suplimente pot provoca supradoze din anumite vitamine și minerale, ceea te poate face să te simți mai rău, nu mai plină de energie.

Un set complet de analize comandate la medicul tău de familie te poate lămuri dacă starea de oboseală este cauzată de deficiența de anumite vitamine și minerale, dacă te simți obosită pentru că suferi de o afecțiune cronică sau acută, sau dacă te simți obosită pentru că nu dormi îndeajuns de bine.

Nu uita să discuți cu medicul simptomele oboselii de care te plângi, deoarece multe analize care arată nivelul de vitamine din organism nu fac parte din setul de bază de analize de laborator.

Vitamina B12

Foarte mulți oameni au deficiență de vitamina B12, cea responsabilă pentru crearea de nou ADN pentur celule noi, implicit celule roșii pentru sânge proaspăt și celule albe, pentru apărare, dar ajută și la transformarea alimentelor în energie pentru corp.

Lipsa de vitamina B12 provoacă stări de oboseală, pierderi de memorie, amorțeli în mâini și picioare, precum și schimbări de stare de spirit și nervozitate excesivă.

Vitamina D

Un nivel scăzut de vitamina D poate duce la apariția sindromului oboselii cronice. Deși găsim vitamina D în pește gras, gălbenușuri, lactate, între 50 și 90% din necesarul zilnic ne este asigurat de lumina solară care atinge pielea.

Pe lângă suplimente alimentare și hrană bogată în vitamina D, asigură-te că stai la soare cel puțin 20 de minute și că peste 40% din corpul tău este expus la razele ultraviolete.

Vitamine pentru stări de oboseală

Dacă ai impresia că îți lipsesc vitamine pentru energie, s-ar putea să fie vorba și de un deficit de minerale care te face să te simți obosită tot timpul.

Consumul de fier este necesar sub formă de suplimente, mai ales dacă ai ciclul menstrual abundent, dacă ești gravidă, sau dacă eviți carnea în dieta ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!