Trei exerciții care te scapă de balonare

De Amelia Matei, pe
Gustul bun al unei mese copioase poate avea și urmări mai puțin plăcute: exces de gaze, reflux sau balonare. Există câteva exerciții fizice care pot rezolva aceste probleme.

Deseori apelăm la medicamente și alte remedii, chiar și naturiste, pentru a scăpa de probleme cauzate de alimente la nivelul sistemului digestiv.

Exercițiile fizice pe care ți le prezentăm mai jos te pot ajuta să scapi de problemele pe care le ai cu digestia, dar și de durerile de  stomac.

Încălzirea

Stai pe vârfuri, cu genunchii îndoiți. Pentru a nu tensiona prea tare musculatura, pune-ți sub tălpi o pătură sau o pernă.

Întoarce-te cu trunchiul spre dreapta și fă o mișcare a capului ca atunci când privești peste umăr. Repetă mișcarea și pe partea stângă. Fă aceste exerciții de cinci ori, pe fiecare parte.

Citește și: Exercițiile care îți antrenează tot corpul și pe care le poți face acasă

Pune-ți mâna stângă deasupra capului și îndoaie corpul ușor. Repetă mișcarea de cinci ori. Fă același exercițiu și pe partea stângă.

Poziția copilului

Stai așezată în genunchi și întinde brațele și mâinile în față. Șezutul trebuie să fie poziționat pe călcâie, dar dacă îți este prea greu să execuți mișcarea poți încerca să depărtezi genunchii, în timp ce vârfurile picioarelor le ții aporpiate.

Continuă să inspiri și să expiri normal, fără să forțezi.

Îndinderea de pisică

Stai pe genunchi, sprijinită cu palmele de podea. Mâinile trebuie să fie aliniate în dreptul umerilor, iar genunchii așezați pe linia șoldurilor. În timp ce inspiri, rotește-ți capul, arcuiește spatele printr-o mișcare astfel încât pelvisul să fie mai sus de nivelul inițial. Nu uita să ții brațele și genunchii aliniați cu umerii și șoldurile.

Câinele leneș

Atunci când expiri, trage pelvisul mai jos decât era în poziția inițială, în timp ce arcuiești spatele, iar capul este ținut pe spate și privirea în tavan. Repetă toate aceste exerciții de patru sau cinci ori.

 Citește și: Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!