Cum tratezi durerea de cap fără medicamente

Dacă ai o durere de cap, dar nu poţi sau nu vrei să iei medicamente, o poţi învinge prin câteva tehnici simple, dar eficiente. Cel mai important este să te relaxezi.
1. Dacă ai o durere de cap “de tensiune” – din cauza poziţiei proaste la birou, din cauza că ţii ochii “mijiti” etc. – te poate ajuta o compresă caldă aplicată pe ceafă sau pe frunte. Aceasta ajută la relaxarea muşchilor şi ar trebui să calmeze durerea dacă nu să o alunge de tot. În lipsa unei comprese te poate ajuta şi o sticlă cu apă caldă aşezată la ceafă sau un duş fierbinte dacă fixezi jetul asa încât să îţi bată spre cap.

2. Dacă ai stat într-un mediu cald, durerea ar putea fi provocată de dilatarea vaselor sanguine la nivelul capului. Aşază-te în pat, într-o cameră întunecată, pune-ţi pe frunte trei patru felii de castravete şi relaxează-te. Dacă nu ai timp să stai în pat şi nici castravete la îndemână, tamponeză-ţi uşor fruntea sau zona care te doare cu o compresă rece.

3. Bea o cafea, un ceai sau o altă băutură cu conţinut de cofeină.

4. Dacă nu ai mâncat nimic de ceva vreme, durerea de cap ar putea fi provocată de scăderea glicemiei. Ia o masă uşoară şi ai putea să scapi de ea.

5. Şi deshidratarea îţi poate da dureri de cap. Dacă nu ai mai băut nimic de mult timp, un pahar cu apă ar putea să te ajute.

6. Dacă ai petrecut mult timp într-un mediu închis, lipsa aerului curat ar putea fi cauza durerii tale de cap. Ieşi câteva minute afară şi fă câţiva paşi, respirând adânc.

7. Orice activitate care te face să oboseşti îţi poate lua “cu mâna” şi cea mai puternică durere de cap. Încearcă 10 minute de jogging sau – de ce nu? – o partidă de sex.

8. Masează-ţi uşor tâmplele folosind un ulei esenţial de levănţică sau eucalipt.

9. Dacă ai mai mult timp la dispoziţie fă o baie călduţă, apoi încearcă să dormi măcar o jumătate de oră, având grijă la poziţie – ideal ar fi să stai întinsă pe spate, cu o pernă moale sub cap. Dar indiferent ce poziţie preferi, ai grijă să nu ţii încordaţi muşchii de la umeri, spate şi gât.

Află şi de ce te doare capul!

Foto: Shutterstock

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT!
"Cum să arăți superb vara asta":
14 pagini cu trucuri de la vedete și specialiști despre sport, diete și frumusețe

Vă recomandăm: