Top 10 fructe cu efecte miraculoase

De Consuela Stratulat, pe
Fructele nu sunt doar delicioase, ci și foarte sănătoase. Vezi care sunt cele care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din farfurie.

Grepfrutul

Semințele din grepfrut sunt foarte eficiente în eradicarea infecțiilor urinare, potrivit myhealthytraining.com. Pentru a fi eficiente, ar trebui consumate la fiecare 6-8 ore, însă trebuie să ai grijă să nu le iei în timp ce faci tratament cu alte medicamente. Interacțiunea dintre grepfrut și pastille poate fi foarte periculoasă, de aceea trebuie să îi ceri întotdeauna sfatul medicului.

Ananasul

Ananasul conține bromelaină, o enzime care luptă împotriva radicalilor liber care provoacă cancer. Numeroase studii pe animale au demonstrat eficiența acestui fruct împotriva cancerului. Îl poți consuma proaspăt sau sub formă de suc.

Pepenele roșu

Pepenele roșu conține amino-acizi care ajută vasele de sânge să se dilate în mod natural. Astfel, îți scade tensiunea arterială. Conținutul bogat de apă din acest fruct te hidratează și ajută la buna funcționare a rinichilor.

Cireșele

Substanțele din cireșe sunt foarte eficiente în calmarea durerii, deoarece au efect anti-inflamator. Pentru că se găsesc doar vara, le poți păstra la congelator și le poți folosi pentru prepararea deserturilor.

Lămâile

Terapia cu limonadă s-a dovedit eficientă pentru pacienții cu pietre la rinichi. Lămâile reduc aciditatea urinei și stopează dezvoltarea pietrelor. În plus, conțin un antiseptic natural, care previne înmulțirea bacteriilor.

Rodiile

Rodiile sunt foarte bune pentru aparatul reproducător, deoarece conțin hormoni estrogeni. Studiile au arătat că acest fruct crește nivelul de estrogen, atunci când este prea mic, și stopează înmulțirea lui, atunci când este prea mare. Consumă rodii pentru a menține echilibrul hormonal.

Kiwi-ul

Kiwi are o cantitate mare de vitamin C, fiind foarte bun pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, studiile au arătat că scade colesterolul.

Merișoarele

Extractul de merișoare este foarte eficient pentru prevenirea și tratarea infecțiilor urinare. În plus, nu crește riscul de rezistență a bacteriilor la antibiotice. Le poți consuma sub formă de ceai sau suc. Evită să mănânci merișoare uscate din comerț, pentru că au o cantitate mare de zahăr.

Nuca de cocos

Atât laptele de cocos, cât și apa de cocos sunt foarte bune pentru protejarea stomacului.

Căpșunile

Fructele de pădure și mai ales cele roșii sunt foarte bune pentru sănătatea inimii. Dintre acestea, căpșunii sunt cei mai eficienți în protejarea sistemului cardiovascular. Scad tensiunea arterială, colesterolul și protejează mușchii inimii. Partea cea mai bună este că le poți consuma și congelate, deoarece au aceleași proprietăți.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!