Ce spune ora la care te culci despre inteligența ta

Unii oameni sunt păsări de noapte, alții preferă să se trezească cât mai deveme, iar aceste diferențe ar fi date de nivelul de inteligență al fiecăruia. Cercetătorii susțin că persoanele inteligente se culcă mai târziu atât în timpul săptămânii, cât și în weekend-uri. Află mai multe despre legătura dintre ora la care te culci și inteligența ta.

În epoca primitivă, oamenii mergeau la culcare când apunea soarele și se trezeau când răsărea. Cercetătorii susțin că persoanele cu o inteligență obișnuită urmează acest tipar, în timp ce intelectualii vor să își definească propriul model. Este o sfidare inconștientă, care vine din refuzul de a accepta ideea masei, explică Satoshi Kanazawa, un psiholog de la Școala de Științe Economice și Politice din Londra, într-un studiu publicat în revista „Study Magazine”.
Potrivit acestuia, oamenii cu un IQ mare se culcă târziu și se trezesc târziu. El a făcut și o analiză în funcție de ora la care se culcă fiecare persoană.
Oameni mărginiți – IQ mai mic de 75 – adorm, în timpul săptămânii, la 23:41 și se trezesc la 7:20, iar în weekend, se culcă la 00:35 și se trezesc la 10:09.
Oameni normali – IQ între 90 și 110 – adorm, în timpul săptămânii, la 00:10 și se trezesc la 7:32, iar în weekend, la 1:12 și se trezesc la 10:14.
Oameni foarte inteligenți – IQ peste 125 – adorm, în timpul săptămânii, la 00:29 și se trezesc la 7:52, iar în weeknd, la 1:44 și se trezesc la 11:07.

Ce îi caracterizează pe oamenii care adorm târziu

A sta treaz până târziu este un act de rebeliune, spun psihologii, argumentând că oamenii, în general, dorm noaptea și lucrează ziua de câteva milenii, iar cei care sfidează tendința dobândesc și adoptă valori noi, evoluate. Persoanele care adorm mai târziu au mai multe șanse de a deveni lideri, de a explora teritorii necunoscute și de a face descoperiri importante.
Oamenii care adorm mai târziu sunt mai deschiși mai ales la capitolul sex și cumpără mai multe jucării sexuale. Potrivit specialiștilor, o viață sexuală sănătoasă este strâns legată de ora de culcare târzie.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: