Și bărbații suferă de sindromul premenstrual. Iată cum se manifestă!

De Amelia Matei, pe
Nu doar femeile suferă de sindromul premenstrual, în care se confruntă cu dureri de cap, stări de iritare, crampe și stări de oboseală. Și bărbații au de-a face cu astfel de simptome, iar unul din patru domni susțin că se confruntă cu acest tip de disconfort, conform studiilor.

Un sfert dintre bărbații care au participat la un studiu realizat de vouchercloud.co.uk, consideră că sindromul premenstrual există și în cazul părții masculine și că și aceștia se confruntă cu simptome precum crampe, oboseală, iritabilitate, pofte sau iritabilitate.

Cinci la sută dintre femeile care au fost supuse acestui studiu au declarat că partenerii lor de viață au de-a face cu aceleași simptome ca ele o dată pe lună, cu excepția problemelor fiziologice.

Astfel, un număr de 2.412 de persoane au făcut parte din cercetare, jumătate dintre ele femei, cealaltă jumătate – bărbați, condiția participării fiind să aibă o relație de minimum 12 luni.

În urma sondajului, cercetătorii au conchis că 26 la sută din bărbați au avut simptome asociate menstruației feminine. Așadar: 56 de procente dintre masculi s-au confruntat cu iritabilitate, 51 la sută au fost mai obicei decât de obicei, 47 la sută au avut pofte mai mari decât de obicei. Alte 43 la sută au declarat că erau înfometați continuu, se enervau foarte ușor – tot 43 de procente și balonare – 15 procente.

În plus, 12 la sută dintre bărbații care au participat la sondaj au mărturisit că au devenit foarte atenți în privința greutății corporale, iar cinci procente au explicat că au avut crampe. Partenerele lor au confirmat declarațiile făcute de domnii incluși în cercetarea cu pricina. 43 la sută dintre doamne au precizat și că le-au acordat sprijin pe tot parcursul acestor stări iubiților lor.

Cheltuiesc mai mult din cauza simptomelor

Simptomele PMS au avut consecințe și în privința bugetului. Potrivit studiului, bărbații vizați au cheltuit mai mult în perioada în care s-au confruntat cu aceste tulburări. Astfel, aceștia cheltuiesc cu 116 euro mai mult pe lună pe alimente, gustări sau mâncare la pachet, comparativ cu un  bărbat care nu se confruntă cu acest fenomen.

Medicul Jed Diamond, autorul lucărrii ”Masculul Iritabil”, confirmă faptul că și bărbații suferă de PMS.

Se presupune că femeile se comportă influențate de hormoni, iar bărbații de logică. Dar și bărbații au o serie de cicluri hormonale, care le afectează nivelul de energie, furie, libidou sau iritabilitate”, declar Diamond.

Conceptul a fost îndelung studiat, mulți dintre experți descoperind un lucru interesant despre bărbațI: nivelul hormonal la masculi este influențat de ciclurile lunii. În decursul unei luni, nivelul hormonal scade sau crește, în funcție de fazele astrului ceresc. Drept urmare, și creșterea bărbii este influențată de aceleași faze lunare.

Un alt medic, de la Univeristatea din Derby, Marea Britanie, este de părere că și stresul este un factor important, care influențează stările mascululului, generând un fel de sindrom premenstrual.

Există dovezi potrivit cărora nivelul de durere diferă de la femeie la bărbat, ceea ce ar putea însemna că este o diferență în perceperea acestui lucru. Este posibil ca femeile să se confrunte cu un nivel mai ridicat de durere, dar nu îi dau atât de multă atenție cum o fac bărbații. Totul este subiectiv”, declară Aubeeluck.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!