Semne că nu trebuie să mai mănânci pâine

Pâinea este un aliment controversat, dar nu toată lumea ar trebui să renunțe la ea. Vezi cum îți dai seama că trebuie să elimini acest aliment din dietă.

Nivelul de zahăr din sânge crește rapid

Pâinea procesată permite glucozei să ajungă imediat în sânge, potrivit powerofpositiviy.com. Acest lucru se întâmplă deoarece făina din pâine este digerată foarte repede, astfel că, la scurt timp după ce o consumi, apar foamea și pofta pentru alumente sărate și dulci. Index-ul glicemic al pâinii este mai mare și decât al dulciurilor, iar dacă ai câteva kilograme în plus și observi că ți-e foame imediat după ce ai mâncat pâine, ar trebui să renunți la acest aliment.

Ai dificultăți de concentrare

Pâinea nu are foarte mulți nutrienți, comparativ cu ouăle, carnea, fructele, peștele sau alte legume. Pe lângă asta, împiedică absorbția vitaminelor și mineralelor din alte alimente, iar creierul începe să resimtă primul lipsa mineralelor și nu mai funcționează normal. Astfel, dacă te-ai hotărât să mănânci pește la cină, o sursă importantă de omega 3, dar vrei să îl combini cu pâine, vei observa că abilitățile tale cognitive vor scădea.

Ai colesterolul mare

Numeroase studii au arătat că pâinea albă crește colesterolul rău cu aproximativ 60% în 12 săptămâni. Dacă vrei să previi apariția problemelor cardiovasculare și vrei să ai colesterolul în limite normale, renunță la acest aliment.

Ai intoleranță la gluten

Glutenul este o substanță care dă pâinii o textură elastică, iar când ajunge în organism, poate atrage o reacție auto-imună, provocând leziuni în intestine și reducând absorbția nutrienților. Dacă ai intoleranță la gluten, te poți confrunta cu probleme digestive, precum balonare, constipație și diaree, dar și oboseală extremă și iritații pe piele.

Te îngrași

Dacă vrei să ai o siluetă de invidiat, ar trebui să renunți la pâine, deoarece cantitățile mari de făină contribuie la îngrășare. Înlocuiește pâinea albă cu pâine din secară, pentru că aceasta este mai prietenoasă cu silueta.

Sursa foto: Shutterstock.

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: