S-a descoperit formula sânilor perfecți! Iată cum arată

Cele mai multe dintre femei nu sunt mulțumite de modul în care arată, iar capitolul ”sâni” este unul de care se feresc să vorbească deoarece cu greu vom găsi reprezentante al sexului frumos care să se considere o fericită din acest punct de vedere.

Deși sânii vin în toate formele și mărimile și, așa cum spunea un mare scriitor, frumusețea este în ochii privitorului, știința a stabilit totuși care este formula sânilor perfecți. Există, se pare, o proporție perfectă a nurilor feminini, descoperită de cercetători. Într-un studiu publicat în revista ”Plastic and Reconstructive Surgery”, din Marea Britanie, în care au fost interogați 1.300 de subiecți, bărbați și femei, cărora li s-a cerut să privească mai multe imagini cu sâni și să spună care li s-au părut perfecți.

Astfel, oamenii de științp au ajuns la un raport procentual de 45 la 55. Cu alte cuvinte, privitorii au fost de acord că sânii perfecți au 45 la sută țesut deasupra sfârcului și dedesubt 55 la sută. De asemenea, oamenii preferă sânii rotunzi, cu un contur ușor în formă de pară.

Așadar, la vederea acestor proporții au fost încântate 87 de procente, în rândul femeilor cu vârstă de 30 de ani, 90 de procente, în rândul bărbaților și 97 la sută din rândul medicilor plasticieni.

Citește și: Exerciții pentru piept. Cum ridici sânii cu sport

Votul plasticienilor este cu atât mai surprinzător cu cât pe piața medicală de specialitate, în special cea din Statele Unite, au predominat implanturile mamare cu formă perfect rotundă și umflată, precum sfera, care arătau nenatural, iar marea majoritate a vedetelor de la Hollywood au astfel de ”dotări” în arsenalul frumuseții lor.

Din aceeași categorie a descoperirilor științifice, experții au mai arătat că există și un aliment care influențează mărimea sânilor. Este vorba despre cafea, care, consumată în exces, se pare că micșorează glandele mamare, avertizează specialiștii. Un studiu realizat de experți indică o legătură strânsă între o genă feminină și cantitatea de cafea băută zilnic, care ar duce la scăderea glandelor mamare.

Citește și: Cum să consumi ananasul ca să-ți crească sânii

”Să bei cafea poate avea un efect major asupra mărimii sânilor. Femeile care beau cafea nu trebuie să se îngrjoreze că bustul lor va deveni mai mic peste noapte. Bustul se micșorează, dar nu va dispărea pur și simplu”, explică lector în oncologie experimentală la Universitatea Lund, din Suedia, doctorul Helena Jernstroem.

Foto: 123rf.com

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: