Patru băuturi considerate mai sănătoase decât apa

Apa ocupă un loc foarte important în viața noastră și este, indubitabil, printre cele mai bune lucruri care ne ajută să fim sănătoși.

Există totuși voci care susțin că patru băuturi sunt mai bune decât apa. Iată care sunt acestea!

Ceaiul verde

Dacă ești obișnuită să bei doar apă, este posibil să pierzi din vedere alte câteva băuturi care, consumându-le, fac foarte mult bine organismului.

”Să nu se înțeleagă greșit. Și apa este foarte bună pentru organism. Dar bând doar apă nu ai cum să beneficiezi  de antioxidanți, fitonutrienți și alte vitamine și minerale de care organismul are nevoie”, susține Felicia Stoler, medic nutriționist din New York City.

Ceea ce înseamnă că va trebui să începi să dai atenție și altor lichide, în afară de apă. Printre acestea ar trebui să se numere și ceaiul verde. Acesta scade colesterolul și tensiunea arterială, reglează cantitatea de zahăr din sânge (este o băutură importantă pentru diabetici) și chiar distruge celulele canceroase. Ceaiul verde protejează și creierul, cercetătorii sugerând chiar că previne dezvoltarea unor boli degenerative cognitive, cum ar fi Alzheimer.

Citește și: Cum slăbești cu dieta cu ceai verde și lapte

În cazul persoanelor peste 60 de ani, conform unui studiu prezentat la Conferința Internațională depre Alzheimer și Parkinson din 2015, ceaiul verde ajută la menținerea sănătății cerebrale.

Ceaiul verde ajută enorm și la menținerea tinereții, pentru că este o sursă importantă de antioxidanți ce ajută la îndepărtatea radicalilor liberi.

Apa de cocos

Între 2007 și 2009 apa de cocos a fost cel mai vândut produs din Statele Unite ale Americii, graficul de vânzări crescând de la 4 milioane de unități la peste 20 de milioane de unități în acest interval.

Citește și: Soluția peel-off,  lichidul care împiedică oja să ajungă pe degete

Apa de cocos este o sursă bogată în sodiu, potasiu și magneziu (electroliții naturali ai organsimului) și poate avea același efect revigorant și energizant precum băuturile folosite de sportivi. Atenție, însă, la ce produs cumpărați, pentru că multe firme includ și zaharuri artificiale în apa de cocos

Berea

Berea face bine sănătății, consumată în cantități moderate. O spun 32 de studii diferite, care arată că această băutură reduce riscul îmbolnăvirii cu Parkinson. Una dintre cercetări arată că persoanele care au consumat una sau mai multe beri zilnic, dar fără altă băutură alcoolică, prezentau un risc cu 59 la sută mai scăzut de a face boli neurodegenerative, comparativ cu persoanele care nu consumau deloc alcool. Iar veștile bune nu se încheie aici! Un alt studiu publicat în Revista pentru Chimia Agriculturii și Alimentației a indicat faptul că xanthohumolul, un puternic antioxidant care are proprietăți anticancerigene și de protecție împotriva bolilor cardiovasculare, împiedică apariția bolilor neurodegenerative cum ar fi Parkinson sau Alzheimer, așa cum au demonstrat experimentele pe cobai.

Citește și: Cum scapi de riduri cu bere și lămâie

Laptele

În privința laptelui, părerile sunt împărțite. Unii experți în nutriție susțin că laptele oferă numeroase beneficii, de la faptul că ne ajută să slăbim până la faptul că ne protejează împotriva cancerului. Alții susțin că laptele duce la obezitate, deficiențe de calciu, cancer și multe alte boli. Cele mai numeroase studii însă leagă laptele de o stare de sănătate foarte bună. Crește nivelul de glutation din creier, un antioxidant puternic care protejează celulele creierului de la a fi afectate de radicalii liberi.

Citește și: De ce este bine să nu mai consumăm lapte pasteurizat

Foto: 123rf.com

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: