Moringa, planta-minune care vindecă peste 300 de boli

De Amelia Matei, pe Ultimul update Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 14:08
Moringa este denumirea unui arbore, cunoscut drept arborele-minune sau copacul nemuririi, care crește în Munții Himalaya. Frunzele copacului sunt folosite din cele mai vechi timpuri de călugării tibetani la vindecarea diverselor afecțiuni, datorită proprietăților lor vindecătoare și nutritive.

Copacul are frunzulițe verde deschis, multe și mici, și ajunge să crească 10 metri în înălțime. Frunzele au un total de 92 de nutrienți: 46 de antioxidanți, 36 de substanțe anti-inflamatoare, 18 amino-acizi, 9 acizi amino-acizi esențiali pe care organismul nostru nu îi poate produce.

Praful de frunze de Moringa conține/gram:

  • de 17 ori mai mult calciu decât laptele
  • de  15 ori mai mult potasiu decât banana
  • de 10 ori mai multă vitamina A decât morcovul
  • de 9 ori mai multe proteine decât iaurtul
  • de 4 ori mai multă clorofilă decât grîul încolțit
  • de 25 de ori mai mult fier decît spanacul
  • Omega 3, 6,9 și zeatină, un antioxidant

Poate vindeca în jur de 300 de boli

Frunzele de Moringa vindeca 300 de boli

Medicii din Africa vestică folosesc moringa pentru a vindeca diabetul, iar cei din India pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Mai este utilizată în combaterea arteritei, atacurilor cerebrale, astmului, anxietății, tusei, migrenelor, hipocolesteremia, bolile intestinale, dezechiloirbul hormonal, durerile menstruale, meteodependența, detoxifierea ficatului, boli rebale, tulburări ale prostatei, amigdalită, tuberculoză, mahmureală, alergii, ulcer stomacal, afecțiuni respiratorii, grețuri, infecții ale pielii, cataractă, roșu în gât, fevră, infecții oculare și ale urechii, etc.

Hrănește în totalitate organismul, îți dă o stare bună de spirit, te face să te simți fresh și energizată. Studiile arată că persoanele care consumă Moringa trăiesc sănătoase până la vârsta de 90 de ani.

Moringa are efecte miraculoase asupra pielii, dar și în curele de slăbit. Vitaminele, mineralele și enzimele conținute de aceste frunze asigură echilibrul organismului. Are de 1000 de ori mai multă zeatină decât orice altă plantă. Zeatina este responsabilă de regenerarea rapidă a celulelor pielii, reducând astfel apariția ridurilor pe față și în alte zone ale corpului. Sulful, ingredientul-cheie din colagen și keratină, și alți peste 30 de antioxifanți descoperiți în frunzele de Moringa contribuie la sănătatea pielii.

Moringa ajută și la întărirea și sănătatea danturii. Calciul, magneziul, manganul, potasiul, borul și vitamina D sunt importante pentru dinți puternici și sănătoși. Toate aceste minerale se regăsesc în frunzele de Moringa.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!