Metode simple care previn diabetul

De Consuela Stratulat, pe
Diabetul este o boală cronică, caracterizată prin lipsa insulinei din organism. Vezi cum poți preveni apariția bolii.

Cele mai comune simptome ale diabetului sunt gura sucată, slăbiciune generală a corpului, oboseală și pierdere în greutate. Deși este o boală foarte comună, sunt anumite metode care te protejează de apariția ei. Sportul este foarte important pentru reglarea nivelului de glucoză din sânge, dar și anumite alimente te ajută. Studiile au arătat că legumele cu fructe verzi reduc riscul de boală cu 20%, în timp ce consumul de sucuri cresc acest risc cu 18%, iar orezul alb cu 17%. Dacă înlocuiești orezul alb cu cel brun și incluzi cereale integrale în alimentație, riscul apariției diabetului scad cu o treime.

Plante care reglează nivelul de zahăr din sânge

Păpădia este foarte eficientă în prevenirea diabetului. Pacienții care au deja boala trebuie să consume zilnic, primăvara, 10 păpădii proaspete, făcute la abur. Scoțișoara este un alt ingredient care combate această afecțiune, deoarece crește activitatea insulinei. O linguriță pe zi reduce considerabil nivelul de zahăr din sânge, potrivit goodmorningcenter.com. Zmeura, porumbul, orzul, ovăzul sau pătrunjelul sunt, de asemenea, eficiente în prevenirea diabetului.
Mușețelul este o altă plantă foarte eficientă în lupta cu boala. Cercetătorii japonezi și englezi au constatat că ceaiul de mușețel scade nivelul de zahăr din sânge, previne orbirea, bolile de rinichi și protejează sistemul cardiovascular. În plus, specialiștii cred că această băutura este foarte eficientă și în prevenirea bolii.

Alte moduri în care poți preveni diabetul

Diabetul tip 1 apare, de obicei, din copilărie, în timp ce diabetul tip 2 poate apărea după 40 de ani. O bună metodă de prevenție este vizita frecventă la medicul de familie și efectuarea analizelor de două ori pe an. Încearcă să reduci stresul și nu uita că emoțiile pozitive sunt esențiale pentru o viață sănătoasă.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!