Ingredientul care oprește atacul de cord într-un minut

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 30 martie 2016, 18:03
Unul dintre ingredientele care nu trebuie să-ți lipsească din cămară, mai ales dacă ai în familie persoane care suferă de afecțiuni cardiace, este ardeiul cayenne.

Este un ingredient natural care, susține site-ul healthylifeland.com, previne bolile de inimă. Doctorul John R. Christopher, expert în studiul plantelor, susține că toți pacienții pe care i-a avut cu astfel de afecțiuni au supraviețuit tuturor atacurilor de cord, datorită ardeiului cayenne, scrie același site. Pe parcursul carierei sale, de fiecare dată când un pacient a venit la el cu o problemă de inimă, medicul susține că l-a tratat cu o cană de ceai din ardei cayenne, dacă starea lui era conștientă atunci când venea la urgențe.

Și nu degeaba, pentru că proprietățile ardeiului cayenne au fost dovedite de-a lungul timpului de către cercetători.

Ardeiul cayenne are 90.000 de unități Scoville pe scala cu același nume, scală care măsoară iuțeala acestor legume. Acest nivel de iuțeală este ”vinovat” pentru eficiența pe care o are ardeiul cayenne în bolile de cord.

Ingrediente:

Pudră de ardei cayenne

Doi ardei cayenne proaspeți

Alcool de 50 grade (vodka, de exemplu)

O sticlă de un litru

Mănuși

Mod de preparare:

În primul rând trebuie să folosești mănușile – nu trebuie să sari niciodată peste această etapă, pentru că ardeii cayenne pot afecta pielea. Pune în sticla de apă un sfert de pudră de ardei cayenne și adaugă suficient alcool încât să acopere pătrimea de praf de ardei. Agită conținutul astfel încât cele două ingrediente să capete consistența unui sos. După ce ai făcut asta, umple sticla cu alcool și închide-o bine. Amestecul trebuie pus la păstrare timp 28-29 de zile, dar din când în când trebuie agitat de câteva ori pe zi.

Citește și: Medicamentele împotriva arsurilor cresc riscul atacurilor de cord

Dacă vrei ca tinctura să iasă și mai puternică și să aibă o eficiență crescută, păstrează amestecul timp de trei luni, într-un loc întucos, la rece. Este important ca, dacă îl ții atât de mult la păstrare să verifici dacă este încă valabil conținutul, înainte de a-l folosi.

Mod de utilizare:

Sfaturile doctorului Christopher sunt utile, însă persoanele care au probleme cardiace trebuie să fie supravegheate în permanență de un medic. Expertul oferă aceste recomandări prin prisma experienței sale, însă fiecare pacient este unic.

Potrivit site-ului healthylifeland.com, care îl citează pe doctorul Christopher, pentru o persoană care suferea un atac de cord, dar era în stare de conștiență, porția era de 5-10 picături de tinctură, care îi era administrată sub limbă. Această acțiune nu dura mai mult de un minut. În cazul pacienților a căror stare persista, medicul le administra doze suplimentare până când aceștia deveneau stabili. În cazul celor care ajungeau la dr. Christopher în stare de inconștiență, doza era cuprinsă între una și trei picături, care îi erau puse sub limbă. Tratamentul era repetat la fiecare cinci minute, până când acesta era stabilizat.

Citește și: Cum știi dacă o durere în braț este semnul unui atac de cord

Nu uita că acestea sunt recomandările făcute de un cadru medical, într-un anumit context. Cel mai bine este pentru persoanele care au astfel de probleme să urmeze sfatul medicului lor curant, care îi monitorizează și cunoaște antecedentele pacientului.

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!