Gustări de Crăciun care nu îngrașă

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 23 decembrie 2014, 15:25
Crăciunul este aproape și tu te îngrijorezi, probabil, de kilogramele în plus pe care urmează să le ai. Îți oferimă, însă, câteva alternative delicioase și sănătoase la preparatele tradiționale, care nu se vor vedea pe talia ta.

Dacă vrei un aperitiv ușor, nu trebuie să dai iama la stand-ul de mezeluri și produse de patiserie. Poți prepara biluțe din pepene galben, învelite în prosciutto. 4 porții au doar 100 de calorii și sunt sănătoase. Cele mai multe fructe, precum merele sau pepenele galben, conțin foarte multă apă, așa că au puține calorii și sunt sățioase.
Când prepari sosuri, înlocuiește smântâna grasă cu un iaurt, iar porția de calorii se va reduce considerabil. Ca să îți dai seama, 30 de ml de smântână conține 60 de calorii, în timp ce aceeași cantitate de iaurt conține doar 20 de calorii.

Renunță la carnea prăjită

Carnea de porc prăjită nu e tocmai cea mai sănătoasă alegere. Înlocuiește-o cu o friptură la cuptor, pe care nu trebuie să o îmbogățești cu ulei.

Bea mai puține cocktail-uri

Lichiorurile și cocktail-urile cu fructe poate sunt delicioase, dar vor adăuga multe calorii la masa de sărători. Rămâi, mai bine, la un pahar de vin simplu sau amestecat cu apă minerală.

Alege deserturile cu grijă

Sunt o mulțime de prăjituri și dulciuri în magazine care îți vor face cu ochiul în această perioadă, dar dacă vrei să nu te îngrași, optează pentru o prăjitură făcută în casă. Conține mai puține grăsimi și zahăr și va fi și mai gustoasă.

Sursa foto: shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!