Greșeli pe care le faci când ești răcită

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Miercuri, 28 ianuarie 2015, 15:47
Multe lucruri pe care le știm despre răceli sunt doar mituri. Află care sunt cele mai comune greșeli pe care le faci când ești răcită.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face când ești răcită este să ignori simptomele. Când te îmbolnăvești, este foarte important să ai grijă de tine. Ține cont că organismul are nevoie de energie, pentru a lupta cu infecția, așa că odihna este foarte importantă. Încearcă să rămâi în casă și să te tratezi, mai ales dacă faci febră.

Nu dormi destul

Somnul este foarte important pentru sistemul imunitar. Un studiu a arătat că oamenii care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte au un risc de trei ori mai mare de a răci. Dacă răceala nu te lasă să te odihnești, încearcă să recuperezi ziua somnul pierdut noapte.

Te stresezi

Nivelul ridicat de stres crește riscul de a răci, iar cu timpul, sistemul imunitar poate să nu mai funcționeze normal. Încearcă să fii relaxată și stai departe de activitățile care ar putea pune presiune pe tine.

Nu bei lichide

Lichidele te ajută să elimini mucusul și să îți cureți sinusurile, așa că nu ezita să consumi cât mai multe, atunci când ești răcită. Apa, sucul natural, caiul și supa, toate te vor ajuta să te pui pe picioare. Nu consuma, însă, lichide foarte fierbinți, pentru că usucă mucoasa și favorizează înmulțirea bacteriilor.

Bei alcool

Prea mult alcool te deshidratează și înrăutățește simptomele răcelii. În plus, inhibă sistemul imunitar și interacționează cu medicamentele pe care le ai.

Fumezi

Fumătorii răcesc mai ușor decât nefumătorii și au simptome mai intense. Fumul de țigară afectează celulele din plămâni, iar acestea nu mai pot lupta cu boala. Dacă ai răcit, renunță la fumat și stai departe de fumul de țigară.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!