6 experimente extreme ale oamenilor de ştiinţă

De la spălarea creierului uman şi până la clonarea oiţei Dolly, experimentele curajoase din laboratoare au arătat că oamenii de ştiinţă pot fi “Dumnezei pentru o zi”…
…până la crearea Lui.

Crearea unui Soare artificial, clonarea mamuţilor sau descoperirea pariculei lui Dumnezeu se numără printre cele mai îndrăzneţe deziderate ale cercetătorilor pentru viitor, care, se pare, se pot juca cu ştiinţa.

Iată care sunt cele mai revoluţionare experimente pe care le plănuiesc aceştia în viitorul apropiat.

Particula lui Dumnezeu

Cel mai mare experiment ştiinţific al lumii, descoperirea Particulei lui Dumnezeu ar putea fi descoperită cât de curând, odată cu experimentele recente desfăşurate la Geneva, în laboratorul CERN (Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare).

Bosonul lui Higgs, supranumit Particula lui Dumnezeu, este o particulă subatomică, a cărei identificare ar putea explica de ce celelalte particule au masă, o necunoscută care scapă cercetătorilor de decenii întregi.

Aceştia au reuşit în schimb, să creeze un un mini Big Bang cu ajutorul acceleratorul de particule de la CERN, LHC.

Elucidarea misterelor creierului uman

Desluşirea sistemului nervos uman este una dintre cele mai intense preocupări ale oamenilor de ştiinţă, care ascunde multe mistere inaccesibile deocamdată omului.

Astfel, anul acesta am putea asista la experimente remarcabile în domeniul neuro-tehnologiei, printre care tratamente virtuale prin conectarea creierului la computer, vindecarea maladiei Alzheimer şi recuperarea completă a celor care au suferit fracturi ale coloanei vertebrale.

Recrearea mamuţilor

Este doar o chestiune de timp până când ştiinţa va recreea Jurassic Park, aşa cum producătorii filmului doar au simulat. După ce au clonat un şoricel mort de 15 ani, cerectătorii japonezi şi-au pus în plan să cloneze un Mamut, specie dispărută acum mai bine de 4,5 milioane de ani.

O astfel de clonare ar putea fi posibilă numai dacă aceştia cor găsi o celulă intactă a animalului, care s-ar fi putut conservat la -20 de grade

Experimentul a fost aplicat pe un ibex, specie dispărută, dar animalul a murit la scurt timp după naştere.

Citeşte în continuarea ce alte decsoperiri anunţă oamenii de ştiinţă.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: