Exerciții pentru șolduri și colăcei

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 15 ianuarie 2018, 18:10
Vara, ultimul lucru pe care vrei să-l arăți sunt colăceii de grăsime inestetici de pe șolduri. Indiferent de vârstă, grăsimea din acea zonă se dă jos greu și numai combinația potrivită de dietă și exerciții fizice te scapă de chin. Noroc că avem câteva foarte simple și eficiente.

Exerciții pentru coapsele interne

Poate cele mai grele exerciții pentru o femeie sedentară sunt cele care antrenează coapsele și șoldurile. Mușchii de sus ai picioarelor sunt destul de puțin folosiți când stai toată ziua pe scaun la birou și, în plus, sunt o zonă unde femeile sunt programate genetic să depună grăsime.

presa coapse sala de fitnessGenuflexiuni cu picioarele depărtate

Dacă ții mâinile la ceafă sau pe genunchi este mai puțin important. Depărtează picioarele la orele 10 și 2 pe ceas, apoi numără încet două măsuri, lasă-te în jos pe genunchi timp de o măsură, rămâi cu genunchii flexați o măsură și revino la poziția inițială, ridicându-te, timp de o măsură. Pauză două măsuri, apoi repetă exercițiul pentru șolduri bine definite.

Un alt exercițiu pentru colăceii de pe zona coapselor presupune folosirea unei mingii. Ține mingea între picioare, în partea de sus, între coapse și repetă exercițiul de mai sus. Faptul că te chinui să nu scapi mingea, îți antrenează mușchii cei mai puțin folosiți în stilul de viață sedentar, ceea ce va înseamna că trebuie să faci la început mai puține exerciții, pentru a evita o febră musculară foarte dureroasă. Avansează treptat, repetând la două zile câteva serii de câte 10 genuflexiuni și crește treptat numărul de serii, pe măsură ce te obișnuiești cu exercițiile și pe măsură ce durerea se reduce și mușchii se tonifică.

Vezi și aceste exerciții pentru brațe subțiri și tonifiate

Exerciții pentru șolduri și aripioare

Un exercițiu simplu și relaxant la început care poate da rezultate fantastice dacă este repetat frecvent în rutina de exerciții pentru șolduri este următorul.

Stai întinsă pe podea sau pe un covoraș de yoga, cu genunchii ridicați (flexați) și tălpile și palmele pe jos.

Ține o minge mică între genunchi și apasă pe ea doar din forța picioarelor. Deși pare simplu și exercițiul nu dă semne că ți-ar solicita depunerile de grăsime de pe șolduri prea tare, nu te lăsa amăgită. Nu face mai mult de câte 10 exerciții pe serie și nu mai mult de trei serii în primele zile. Crește numărul de serii treptat, pentru a nu avea dureri mari în zona inghinală.

Exerciții yoga pentru dat jos colăcei

Vezi aceste exerciții ușoare și posturi yoga pentru începători care te ajută să dai jos colăceii de pe coapse și fund.

Vezi și aceste exerciții pentru o talie subțire

Sursa foto exerciții șolduri alergare: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!