Dulceaţa tradiţională, cel mai bun înlocuitor al unei ciocolate din supermarket

De Madalina Racorean, pe Ultimul update Vineri, 18 februarie 2022, 16:34

Cui nu îi place să se „afunde” într-un borcan cu dulceaţă aromată? Aceasta este uneori metoda cea mai bună pentru a-ţi satisface pofta de ceva dulce…
Azi, putem cumpăra din magazinele cu produse tradiţionale borcane cu gemuri şi dulceţuri de calitate, fără trucaje cu numeroşi conservanţi sau arome artificiale, care apar foarte des în preparatele care-şi găsesc uşor locul pe rafturile supermarketurilor. Le-am descoperit pe cele ale Cristinei, bucătăreasa din Moldova, care cunoaşte foarte bine secretul dulceţurilor de tot felul. Chiar şi pe cel al uneia de trandafiri…

Aşadar, vorbim despre produsele tradiţionale românesti, preparate cu multă dragoste de bucătari iscusiţi după reţete moştenite de  secole.

Azi dulceţurile care ascund reţete trasmise din mamă în fiică sunt o realizare pentru orice gospodină care doreşte să se evidenţieze. E drept că aceste delicatese culinare, foarte pretenţioase, greu de preparat de un neiscusit, sunt un adevărat test, pe care trebuie să îl treacă orice gospodină.

Despre dulceaţa tradiţională am aflat că se face în cazane speciale, aşezate dichisit pe foc de lemne. O astfel de dulceaţă îţi va aminti cu siguranţă de cea a bunicii, de bunătăţile pe care noi le gustam uneori pe furiş, în beciul unde erau păstrate borcanele colorate. Un adevărat deliciu pe care azi îl numim bio. Un bun înlocuitor al dulciurilor nesănătoase.

Omul priceput la prepararea dulceţurilor tradiţionale este Cristina din Moldova. Bucătăreasa are un singur principiu călăuzitor când vine vorba de gătit- “ Numai ingrediente naturale, fără niciun fel de conservanţi sau arome artificiale!” Este gospodina care a trecut testul dulceţii. Azi le vinde cu succes pe site-ul său – www.dulceturitraditionalecristina.ro, iar cele care se remarcă sunt dulceţurile de nuci, dulceţurile de afine, de mure,  de soc, în care vei găsi fructe coapte de soc, cele de căpşuni sau de gutui, precum şi dulceţurile de mure frumos colorate şi foarte aromate.Pentru desfătarea supremă, una dintre cele mai interesante şi rafinate este dulceaţa de trandafir despre care Cristina spune că: „E una dintre cele mai parfumate pe care le-am făcut vreodată. E o dulceaţă aromată uşor cu lămâie, un produs 100% natural pe care oricine trebuie să îl guste.”

Citeşte mai multe despre bucătăria tradiţională a Cristinei Socea pe www.ecotrend.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton