Designerul Maria Simion vorbeşte despre pasiunea Wonder Lolita

Am stat de vorba cu designerul Maria Simion, creatorul din spatele brandului Wonder Lolita, o femeie puternică, o femeie hotărâtă care a avut capacitatea să transforme o pasiune într-o meserie.
În rândurile ce urmează vom descoperi care a fost reţeta ei de succes şi ce sfaturi are pentru noi, cele care ne aflăm la început de drum.

De ce modă?

Am ales modă pentru că aici m-am regăsit, cu asta m-am identificat şi în clipa în care m-am apucat de asta, am ştiu sigur ce anume vreau să schimb în moda din România. Indiferent de domeniul în care vrei să activezi, prima şi una dintre cele mai importante condiţii este să îţi placă şi să nu simţi job-ul ca pe povară, să mergi de drag, pur şi simplu !

Cum a început povestea ta în acest domeniu?

Povestea :))), da este o poveste, fiecare dintre noi avem o poveste mai frumos ambalată sau nu… Iubesc culoarea şi detaliile, şi am început să fac asta pentru că România în perioada aceea era extrem de ternă şi ştearsă. Mi-am luat inima în dinţi şi am zis, de ce nu ? Wonder Lolita by Maria Simion înseamnă în primul rând culoare şi feminitate, sufletul meu transpus în creaţie…

Cum arată o zi din viaţa ta de designer?

Poate că din afară viaţa unui designer pare extrem de frumoasă, plina de evenimente spectaculoase şi lume bună… Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni, dar din interior, situaţia stă complet diferit, asta dacă chiar ţi-ai propus să faci din asta carieră! Multe ore nedormite, multe schiţe, atenţia către clientele care trec pragul atelierului, toate astea fac parte din fiecare zi a mea. Aşadar ziua mea începe la ora 6.00 şi se termină târziu în noapte, dorm maxim 5 ore pentru că am multe responsabilităţi şi nu îmi permit să am scăpări. Dar cu îţi spuneam, atunci când faci ceea ce îţi place nu simţi.

Care sunt recomandările tale pentru tinerii care-şi doresc să facă cariera în acest domeniu?

Nu cred că există o reţetă a succesului, cred doar că trebuie să fie extrem de determinaţi, pasionaţi, şi să-şi sacrifice multe dintre plăceri pentru o carieră! Altfel nu prea ai cum să reuşeşti, asta în cazul în care eşti un om cu o coloană verticală şi nu eşti dispus să faci compromisuri.

Ce înseamnă să fii designer de modă în România?

Nu e uşor să fii designer, cum nu e uşor nici să fii mecanic sau doctor, piaţa este din ce în ce mai saturată, trebuie să ţii pasul cu absolut tot ce se întâmplă în jurul tău, să fii prezent în cât mai multe locuri în care moda este subiectul principal, şi să te actualizezi în permanenţă pentru că femeile din România sunt exigente, iar noi suntem aici pentru ele.

Ce-ţi trebuie ca să fii designer de modă în România?

Multă, extrem de multă energie, curaj, talent, viziune şi, nu în ultimul rând, ambiţie. Aş mai adăuga şi o mică doză de nebunie şi foarte, foarte multă răbdare, pentru că lucrurile durabile sunt făcute doar cu răbdare şi perseverenţă.

Urmează sfaturile în carieră oferite de designerul Maria Simion şi profită de şansa pe care ţi-o dă Perwoll, în cadrul concursului „Like new designers”. Exprimă-ţi talentul în trendul Alb-Negru printr-o colecţie de 10-15 schiţe de modă şi poţi câştiga 1500 de Euro pentru ca schiţele tale să devină realitate.

Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Moda 2013

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: