De ce să nu bei cafea pe caniculă

De Consuela Stratulat, pe
Știm cât de bună este o cană de cafea dimineața, dar pe timp de caniculă ar trebui să sari peste acest obicei. Află de ce.

Specialiștii sunt de părere că nu ar trebui să bei cafea pe timp de caniculă sau cel puțin să nu consumi mai mult de o ceașcă, potrivit healthyfoodstar.com. Chiar dacă ai impresia că îți dă energie, efectele secundare pe care le are asupra ta îți dau sănătatea peste cap.

Provoacă insomnie

Cafeaua îți afectează calitatea somnului, iar vara, când nopțile sunt mai scurte, ar trebui să o elimini din alimentație. Ai nevoie de opt ore de somn profund pentru a fi odihnită, iar consumul de cafeină nu ți le oferă.

Îți agită inima

Cafeina îți crește tensiunea arterială, accelerează pulsul și poate face chiar ca inima să sară o bătaie. Din păcate, creșterea tensiunii este subită și durează doar cât consumi cafeaua, pentru ca apoi să scadă. Aceste fluctuații cresc riscul de atac cerebral sau infarct, așa că evită să bei cafea vara.

Îți afectează pielea

Cafeaua deshidratează și îți usucă pielea, astfel că favorizează apariția ridurilor. Energizează-te mai bine cu o limonadă rece sau un smoothie din fructe.

Te deshidratează

Cafeina este un diuretic puternic, astfel că stimulează eliminarea lichidelor din corp. Indiferent că acest lucru se produce prin transpirație sau urină, poate provoca deshidratare. Problema este că, pe lângă fluide, poți elimina și minerale importante, precum fierul, calciul sau magneziul.

Îți afectează starea de spirit

Cafeaua și căldura nu sunt deloc o combinație bună. Băutura ta preferată stimulează secreția adrenalinei și a cortizolului, hormonii stresului, care nu fac decât să provoace anxietate și poftă de dulce. Dacă nu poți rezista fără cafea, limitează-te la o ceașcă dimineața, fără zahăr sau lapte, dar ai grijă să nu o bei niciodată pe stomacul gol.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!