De ce nu este bine să dormi mult

De Amelia Matei, pe
Lipsa somnului îți poate crea multe probleme de sănătate, dar asta nu înseamnă că trebuie să stai în pat cât poți de mult. Vezi de ce nu este bine să dormi mult.

Riști să faci diabet

Bolnavii de diabet dorm mai mult, deoarece obosesc mai repede, având în vedere că organismul lor muncește mai mult pentru a transforma glucoza în energie. Studiile au arătat, însă, că aceasta nu este doar o cauză, ci și un efect. Diabetul afectează mai des oamenii care dorm prea mult.

Te poți îmbolnăvi de inimă

Cercetătorii au găsit o legătură puternică între obiceiul de a dormi foarte mult și riscul de a suferi de boala coronariană, potrivit bustle.com. Specialiștii nu au dovezi clare în acest sens, însă sunt de părere că o inimă bolnavă te obosește și te face să dormi mai mult.

Te vei trezi mai obosită

Dacă dormi între 7-8 ore pe noapte, înseamnă că ritmul tău circadian funcționează foarte bine. Când dormi mai mult, nu te odihnești mai bine, ci este doar un semn că trebuie să îți reglezi ritmul circadian.

Riști să faci un atac cerebral

Un studiu recent a arătat că oamenii care dorm mai mult de opt ore pe noapte au un risc cu 46% mai mare de a face un atac cerebral decât cei care dorm mai puțin. Nu se cunosc, însă, motivele care duc la o astfel de situație.

Ai dureri de cap

Somnul lung îți dă peste cap structura neurochimică a creierului și te predispune la dureri de cap. În plus, nivelul de serotonină este foarte mic, astfel că ai o stare deprimată.

Riști să faci depresie

Chiar dacă somnul lung nu este, neapărat, un semn de depresie, oamenii care dorm mai mult de opt ore pe noapte au un risc mai mare de a face boala. Letargia și refuzul de a te da jos din pat sunt factori puternici, care îți influențează starea de spirit în mod negativ.

Crești riscul de deces prematur

Oamenii care dorm prea mult au un risc mai mare de deces prematur. Schimbă această situație și încearcă să te trezești după opt ore de somn.

Sursa foto: thinkstockphotos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!