Cum tratezi constipatia cu miere

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 19 iunie 2015, 13:05
Mierea este foarte benefică pentru sănătate și este folosită în medicina tradițională de sute de ani. Vezi cum poți trata constipația cu acest ingredient.

Mierea are numeroase proprietăți, însă dacă vrei să scapi de constipație, trebuie să o amesteci cu apă. Ai nevoie de o linguriță de miere și un pahar de apă caldă. Vei obține o soluție care conține 30% miere, asemănătoare cu compoziția plasmei din sânge, potrivit healthyandnaturallife.com. Apa crește proprietățile mierii, care este, astfel, mai ușor absorbită de organism.

Cum te ajută apa cu miere

Apa cu miere normalizează digestia și îmbunătățește funcțiile tractului gastrointestinal, reglând tranzitul intestinal. În plus, această băutură întărește sistemul imunitar, ajută la vindecarea răcelilor și a bronșitelor, eliminând mucusul.

Trebuie să știi că în tractul digestiv uman trăiesc numeroși paraziți care nu suportă galbenul și nu se mai înmulțesc atunci când această culoare ajunge în intestine, potrivit specialiștilor. Astfel, toxinele adunate în colon sunt mai ușor eliminate. La începutul tratamentului, s-ar putea să observi o creștere a circumferinței taliei, însă pe măsură ce vei scăpa de constipație, silueta va reveni la normal. Apa cu miere te ajută să restabilești echilibrul florei intestinale.
Pentru a preveni constipația, este indicat să bei dimineața, pe stomacul gol, un pahar de apă caldă cu miere. Băută înainte de culcare, previne balonarea și ajută la funcționarea rinichilor. Bea întotdeauna apă cu miere proaspătă, nu o prepara în avans.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!