Cum tratezi capilarele sparte de pe față în mod natural

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 24 iulie 2015, 14:57
Capilarele se pot sparge în orice zonă a feței, dar mai ales în jurul nasului și sub ochi. Află cum poți scăpa de ele în mod natural.

Capilarele de pe față se parg din cauze diferite de cele care apar pe picioare, de aceea și metodele de tratament sunt altele. Chiar dacă nu evidențiază o problemă de sănătate, sunt inestetice, de aceea cele mai multe femei preferă să scape de ele.

De ce se sparg capilarele de pe față

Capilarele de pe față se sparg din cauza unei insuficiențe venoase, potrivit livestrong.com. O cantitate de sânge regurgitează în vene, iar presiunea duce la distrugerea pereților vaselor de sânge. Inflamația, tensiunea arterială ridicată ori obezitatea sunt cauzele medicale ale acestei probleme. Uneori, însă, ele pot apărea din cauză că te-ai spălat prea tare pe față. Îmbătrânirea duce, de asemenea, la slăbirea venelor de pe față, iar cu timpul, capilarele sparte devin tot mai vizibile. Eczema sau alte boli de piele pot provoca spargerea capilarelor, deoarece bolile de piele irită venele subțiri.

Vara trebuie să folosești întotdeauna cremă protectoare, deoarece soarele poate duce la apariția acestor firișoare inestetice. Fumatul și expunerea la fumul de țigară sunt la fel de periculoase. În cazuri rare, capilarele de pe față se sparg din cauza stresului, a insomniei ori a sedentarismului.

Remedii naturiste pentru capilarele sparte de pe față

Un amestec de vitamina E și hamamelis este eficient în tratarea capilarelor sparte de pe față, potrivit specialistului în frumusețe Julie Gabriel, citat de livestrong.com. Îl poți prepara acasă dintr-o linguriță de vitamina E uleioasă și ½ de linguriță de hamamelis. Amestecă bine ingredientele, apoi masează ușor zona afectată și lasă substanța obținută să intre în piele. După ce s-a uscat, clătește-te cu apă rece și șterge-te cu o cârpă uscată. Repetă acest tratament de trei ori pe zi, dar renunță la el dacă apar iritații.

Un alt amestec dintr-o lingurință de ulei esențial de morcov, o linguriță de ulei de spanac și 20 de lingurițe de ulei de jojoba poate fi eficient în eliminarea capilarelor sparte. Aplică soluția obținută pe o dischetă demachiată pe care trebuie să o lași pe pielea afectată timp de 20 de minute. Când observi că este aproape uscată, clătește-te cu apă rece. Nu trebuie să folosești săpun ori alte loțiuni, iar tratamentul trebuie făcut de două ori pe zi. Lichidul obținut poate fi folosit 30 de zile și trebuie păstrat într-un loc întunecat și răcoros.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!