Cum previi depunerea neuniformă a grăsimii

De Consuela Stratulat, pe
Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău se deformează din cauza depunerii neuniforme a grăsimii. Vezi cum poți evita această problemă.

Unul dintre principalele motive pentru care grăsimea se depozitează diferit îl reprezintă schimbările hormonale. Din cauza schimbărilor hormonale, corpul femeii produce mai multă grăsime, care se depozitează în jurul șoldurilor și a taliei. Nașterea este un alt proces care duce la depozitarea neuniformă a țesutului gras.

Stilul de viață este, de asemenea, important, potrivit healthadvisorgroup.com. Pe măsură ce îmbătrânești, nu mai ești activă, astfel că te îngrași.

Ai grijă ce mănânci

După ce treci de 30 de ani, nivelul de energie este mai mic. În aceste condiții, trebuie să faci schimbări în alimentație, pentru că ai nevoie de mai puține calorii decât în tinerețe. Consumul de alimente fără aditivi sau conservanți este, de asemenea, de ajutor și te va ajuta să previi depunerea neuniformă a grăsimii.

Include în alimentație migdale, avocado și somon, pentru că acestea îți îmbunătățesc nivelul de energie. Sportul combinat cu o alimentație sănătoasă este cea mai bună formulă pentru rezultate vizibile.

Fă sport

Sportul este obligatoriu pentru a rămâne sănătoasă și tânără cât mai mult timp. Trebuie să fii atentă la ce exerciții faci, pentru că nu toate te ajută. Ridicarea de greutăți este cea mai bună metodă de a avea un trup frumos. Aceste exerciții îți întăresc masa musculară și îți dau energie. În plus, îmbunătățesc funcțiile cognitive și te ajută să gândești mai bine.

Ține cont că nu mai poți face aceste exerciții când ai 60 de ani, așa că apucă-te de ele când treci de 30 de ani. Astfel, vei îmbătrâni frumos și nu vrei avea probleme cu greutatea.

Nu te stresa

Stresul nu te lasă să te odihnești bine, iar lipsa somnului duce la pofte nesănătoase în timpul zilei. Este foarte important să te relaxezi și să te deconectezi când ajungi acasă, ca să poți dormi cel puțin opt ore pe noapte. Pe măsură ce îmbătrânești, stresul duce și la creșterea tensiunii arteriale, așa că este important să fii calmă.

Nu fuma și nu consuma alcool

Fumatul este un obicei nesănătos, care favorizează depunerea neuniforme a grăsimii. Chiar dacă fumătorii sunt mai slabi decât oamenii care nu fumează, nu înseamnă că țigările te mențin slabă. Studiile au arătat că acest obicei duce la acumularea de grăsime în zona abdominală și crește, astfel, riscul apariției diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Nici băuturile alcoolile nu sunt mai sănătoase. Încearcă să nu bei mai mult de un pahar de alcool pe zi și vei rămâne sănătoasă.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!