Cum previi apariția firelor albe cu ceapă roșie

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 28 septembrie 2015, 19:30
Ți-ar plăcea la nebunie să ai părul des și strălucitor, însă Mama Natură nu a fost atât de darnică în ceea ce te privește. Nu este totul pierdut.  Te poți folosi totuși de un ingredient care se găsește în... curtea ei: ceapa roșie. Există o rețetă care are la bază această legumă și care nu doar că te ajută să obții o podoabă capilară așa cum ți-o dorești, dar împiedică și creșterea firelor albe.

Creșterea rapidă a părului depinde de moștenirea genetică, iar acest lucru a fpst dovedit de oamenii de știință. Pe de altă parte, sunt factori externi și interni din cauza cărora părul nostru nu crește cu ”viteză”, așa tocmai cum ne-am dori.

Metoda cu ceapă roșie este, se pare, foarte eficientă, și chiar sunt personalități de la Hollywood care o folosesc. În plus, studiile arată că ceapa roșie previne căderea părului cu până la 87 la sută.

Scapă de firele albe cu ceapa roșie

Dermatologii susțin că nu există efecte adverse asupra scalpului sau asupra părului. Ceapa este o legumă extrem de prețioasă prin proprietățile pe care le are: este bogată în sulf, care stimulează producția de colagen, un factor important în creșterea părului. Ceapa roșie împiedică inflamarea și iritarea pielii, întrucât are și proprietăți antibacteriene.

 

Iată rețeta sucului de ceapă roșie pentru păr:

  • curăță și feliază două până la patru cepe, din care trebuie scos sucul
  • adaugă o lingură de miere și amestecă
  • masează capul și scalpul cu sucul amestecul obținut și stai așa 15 până la 30 de minute. Atenție, însă! Mirosul este puternic, dar efortul merită din plin.
  • dacă reușești să te obișnuiești cu mirosul, tratamentul poate fi ținut pe păr până la o oră.
  • după ce ai stat cu masca pe păr, spală-ți părul ca de obicei.
  • este necesar să aplici tratamentul de două sau de trei ori pe lună.

Cum previi apariția firelor albe cu ceapă roșie

Astfel, sucul de ceapă fortifiază firul de păr, deschide foliculii podoabei capilare și împiedică infecția scalpului. Persoanele care au pus în aplicare această metodă au spus că rezultatele au fost vizibile chiar după o lună. De asemenea, oamenii de știință susțin că tratamentele pe bază de ceapă roșie previn apariția firelor albe.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!