Cum îți scoți apa din ureche

De Amelia Matei, pe
Apa îți poate ajunge în urechi când înoți sau chiar când faci duș sau baie. Pentru că știm cât este de enervant, ne-am gândit să îți spunem cum să o scoți.

De obicei, apa iese singură din urechi, însă în cazuri rare îți poate pătrunde în canalul auditiv și îți poate înfunda urechea, potrivit rapidhomeremedies.com. Durerile de ureche, mâncărimea, problemele de auz sau zgomotul din ureche sunt un semn că apa a produs ceva pagube. Pentru a evita astfel de situații, este indicat să intervii imediat.

Moduri în care scoți apa din ureche

Dacă simți că ai apă în urechi după ce ai înotat sau ai făcut duș, trebuie să iei imediat măsuri. Ieși imediat din piscină sau din cadă, pentru a te asigura că nu îți intră mai multă apă. Dă din cap dintr-o parte în altă, înclinând ușor capul în partea afectată, pentru ca apa să iasă. Înclină, apoi, capul în partea în care ai apă și lovește urechea cu palma, pentru a forța eliminarea apei.

O altă metodă presupune să folosești sare. Ai nevoie de ¼ de cană de sare și o cârpă din bumbac. Încălzește sarea, apoi pune-o pe o cârpă uscată și leag-o astfel încât să nu curgă. Ține comprese-le pe urechea afectată pentru 2-3 minute, după care înclină capul într-o parte ca să scoți apa.

Cum eviți pătrunderea apei în ureche

Șterge-ți întotdeauna urechile după ce înoți. Mergi la medic în momentul în care ai dureri de urechi ori scurgeri. Nu folosi niciodată bețișoarele de urechi pentru a-ți scoate apa din urechi. Dacă nu reușești să îți scoți singură apa din ureche, mergi la medic.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!