Cum îți detoxifici ficatul peste noapte ca să te trezești plină de energie

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 23 august 2018, 18:30
Un somn bun te ajută să te trezești odihnită și în toane bune, iar dacă știi ce să faci înainte de culcare, îți poți detoxifica ficatul în timp ce dormi. Vezi cum.

Numeroase studii au arătat că l-teanina, un compus ce se găsește în ceaiul verde, este foarte bună pentru sănătate, potrivit theheartysoul.com. Cercetătorii susțin că l-teanina ajută în procesul de relaxare și te scapă de anxietate. Experimentele au arătat că această substanță calmează creierul, fără a-l adormi.

Oamenii de știință japonezi au observat că persoanele care iau zilnic 200 de mg de l-teanină se trezesc mai odihniți și plini de energie. Dacă această substanță este combinată cu o altă băutură perfectă pentru dimineață – cafeaua, anxietatea care poate fi provocată de cofeină dispare, dar amestecul nu interferează cu abilitatea cafelei de a crește activitatea creierului.

Alte studii au arătat chiar că l-teanina schimbă starea de spirit și îi face pe oameni să fie mai fericiți. Deși nu se cunoaște mecanismul care duce la această îmbunătățire a stării de spirit, cercetătorii cred că substanța din ceai verde ajută organismul să producă serotonină și alți hormoni ai fericirii.
L-teanina este eficientă și pentru curățarea ficatului de toxine precum alcoolul sau alte substanțe periculoase. Specialiștii cred că acest compus minune interferează cu lipsa glutationului, o substanță care ajută la detoxificarea ficatului.

Citește și: Detoxificarea ficatului cu ulei de măsline și lămâie

Nu se cunosc efectele adverse ale consumului de l-teanină, însă doza zilnică nu ar trebui să depășească 200 de mg, iar dacă vrei să o incluzi în dieta zilnică, este bine să vorbești cu medicul tău despre asta.

Unde găsești l-teanina

L-teanina se găsește sub formă de suplimente, dar și în ceaiuri. Ceaiul verde are cea mai mare cantitate din acest compus. Ai grijă, însă, să nu consumi în exces aceste băuturi, deoarece conțin cofeină și te pot face să fii agitată. De asemenea, este bine să știi că suplimentele cu l-teanină pot scădea tensiunea arterială, așa că trebuie luate numai după ce discuți cu medicul de familie.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!