Cutremurul din 1977 din punct de vedere astrologic

La 33 de ani de la cutremurul din ’77, diverşi specialişti ne averizează că un alt cutremur devastator ar putea lovi România. Cum s-ar putea anticipa un cutremur? Aparatele cele mai…
… performante ale japonezilor nu “simt” un cutremur iminent mai repede de câteva secunde. Oricum, dacă n-ai nici o pisică hipersensibilă care să miorlăie cu un minut înainte, eşti la mâna destinului.

Astrologia poate să dea unele sugestii, e drept, dar ca să fii în siguranţă ar trebui să petreci sub cerul liber mai bine de o treime din timp.

Din cauza complexităţii, e foarte greu de anticipat când e probabil să se producă un dezastru, pentru că acelaşi aspect poate să sugereze o banală ceartă între un bărbat şi amanta lui, sau un cutremur de pământ.

Retrospectiv, analizând harta cerului în noaptea cutremurului din 4 martie 1977, nu se poate spune că la ora aceea şi coordonatele Bucureştiului erau semne indubitabile a unei catastrofe de proporţii, dar există şi aspecte care merită menţionate.

Din punct de vedere al intensităţii, primele 4 aspecte sunt toate negative. Al cincilea are puterea aproape la jumătate din cel precedent, aşa că putem deja să nu le mai luăm în considerare.

Primul şi cel mai dezastruos aspect este Soarele în cuadratură cu Neptun. Cu atât mai grav cu cât Soarele se afla în Peşti, zodia guvernată de Neptun. E ca şi cum chiriaşul e la cuţite cu gazda lui. Neptun era solicitat prin nu mai puţin de alte 4 aspecte, ceea ce îl face foarte important în temă.

Opoziţia Lună – Mercur nu poate să reflecte decât imposibilitatea oamenilor de a-şi găsi cuvintele într-o astfel de situaţie, o contradicţie între ceea ce simţeau şi ceea ce erau capabili să exprime. Dacă te gândeşti că trebuiau să-şi păstreze cumpătul, când ar fi simţit să urle sau să jelească, nu-i de mirare.

Trigonul Soarelui cu Uranus, aflat în Scorpion, ar fi în esenţă un aspect bun. Însă în context… Pe Uranus, cel care aduce noul şi schimbarea, nu-l deranjează neapărat că acestea vin cu preţul unor pierderi uriaşe. Ceauşescu însuşi (un Vărsător uraninan) nu s-a sfiit să profite de şubrezirea unor edificii sau biserici ca să le dărâme de tot. Să facă loc “noului”, care va să zică.

Al patrulea aspect e iarăşi foarte nefericit: Saturn în cuadratură cu Uranus. Dat fiind că e vorba de planete care se mişcă încet, aspectul a fost mult timp pe cer. Era greu de prezis când o să-şi facă simţită influenţa într-un mod atât de dramatic. Marele Malefic, aflat în Leu, în război cu imprevizibilul Uranus, poate avea ca efect şi dezastre naturale, printre altele.

Pe scurt, am putea să ne ferim folosind hărţi astrologice? Nu m-aş baza pe asta. Mai bine introduci în programul tău o oră specială de rugăciune anti-cutremur. Sau dacă nu, să te muţi la Cluj…

Foto: Agerpres

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Astro Fun

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: